Sute de oameni au format o cruce impresionantă, de peste 50 de metri, în munţii Vâlcan din Hunedoara. Credincioşii au refăcut drumul lui Iisus

Sute de oameni au format o cruce impresionantă, de peste 50 de metri, în munţii Vâlcan din Hunedoara. Credincioşii au re
📅 2024-05-18

Se spune că fiecare om are o cruce de dus. Oricât de grea sau de mare ar fi.  Aici, în Valea Jiului, însă, simţi că nu o duci singur. De 25 de ani, în Vinerea Mare, oamenii refac drumul lui Isus, iar anul acesta experienţa a fost una diferită. La mijlocul traseului, spre stațiunea Straja, credincioșii au făcut un popas sub formă de cruce, apoi și-au continuat drumul spre cota 1400. Paul Șerban, un artist din Valea Jiului, a fost cel care a gândit oprirea specială.

El a construit crucea de peste 50 de metri, care de la înălțime s-a văzut spectaculos. 

Paul Șerban: Am de gând mai de demult să integrez oameni în lucrările pe care le fac şi am găsit momentul perfect aici. Treptat, simplu, să ne punem pe o linie  şi să constituim o lucrare de artă.  

Pe pârtia de la Straja, tot el a mai realizat o lucrare inedită: chipul lui Isus, din pietre de toate formele și dimensiunile, plus crengi în loc de coroana de spini.

Paul a studiat designul în Timișoara și cu operele spectaculoase realizate acum în inima naturii își dorește să promoveze meleagurile natale. 

Drumul Crucii, refăcut de enoriaşi la cea mai veche mănăstire ortodoxă cu viață monahală din România

Şi în judeţul Arad, Drumul Crucii a fost refăcut de enoriaşi la cea mai veche mănăstire ortodoxă cu viață monahală din România - Hodoş-Bodrog. Un traseu care s-a întins pe doi kilometri pe care credincioşii l-au parcurs dus-întors. 

Pe parcursul traseului, oamenii s-au oprit şi la cele 14 cruci, acolo unde au aprins lumânări şi s-au rugat în taină. La mănăstirea Hodoş-Bodrog slujbele au început încă de luni şi vor continua şi după Paşte, în zilele de luni, marţi şi vineri. 

Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"

Centrul Capitalei a fost arhiplin aseară. Fântânile arteziene din Piaţa Unirii s-au trezit din nou la viaţă, iar apa a prins culoare, totul spre încântarea vizitatorilor. Şi cum "Simfonia Apei" este atracţia Bucureştiului în această perioadă, am mers şi noi...

Program Noaptea Muzeelor 2024, sâmbătă 18 mai. Până la ce oră pot fi vizitate expoziţiile din Bucureşti şi ţară

Noaptea Muzeelor 2024. Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, Târgu Mureş - 22 şi în Cluj-Napoca - 18. Unele dintre cele mai importa...

Experienţă unică în Capitală. Muzeul în care arta "prinde viaţă" datorită realităţii virtuale. De Noaptea Muzeelor, un bilet costă 25 de lei

O experienţă care captivează tot mai mult este arta imersivă. Este modalitatea prin care putem să călătorim în timp și spațiu, în trecut, prezent sau în viitor. Iar cele mai fascinante experienţe sunt cele create prin intermediul realității extinse.   

În ziua nunţii, un cuplu a ales un loc de vis pentru poze unice. Festivalul Florilor din Timişoara a adus la viaţă poveşti celebre

Flori, scene şi poveşti. La Timişoara, Festivalul Florilor întrece orice imaginaţie. Artiştii florişti au readus la viaţă scene din filmul "Dune" sau personaje din basme, cum ar fi Cenuşăreasa sau Frumoasa şi Bestia. Copiii au fost fascinaţi de atmosfera magică.

Pentru prima dată în istorie, moaştele Sf. Ioan Rusul au fost aduse în România de la Muntele Athos. Credincioşii s-au îmbulzit la mănăstirea Pantocrator

Mii de credincioşi din judeţul Teleorman şi din ţară s-au adunat aseară la Mănăstirea Pantocrator. Oamenii au aşteptat ore întregi la coadă pentru a se ruga la moaştele Sfântului Ioan Rusul şi al Sfântului Luca al Crimeei, aduse din Grecia. 

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..