Clădire prăbușită în Africa de Sud. Autoritățile caută zeci de persoane dispărute

Clădire prăbușită în Africa de Sud. Autoritățile caută zeci de persoane dispărute
📅 2024-05-19

Cinci persoane au murit şi zeci erau prinse în continuare sub dărâmături marţi dimineaţă, după ce o clădire cu mai multe etaje s-a prăbuşit luni în oraşul George din Africa de Sud, relatează Reuters.

Douăzeci şi şase de muncitori în construcţii care se aflau în clădirea neterminată atunci când aceasta s-a prăbuşit au fost scoşi din dărâmături până acum, în timp ce 49 de persoane au rămas blocate după incident şi nu se ştie ce s-a întâmplat cu ele, a anunţat într-un comunicat municipalitatea din George, un oraş de coastă la est de Cape Town, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Cinci dintre muncitorii salvaţi au murit în urma rănilor suferite. Rămân "49 de persoane dispărute", a precizat un comunicat dat publicităţii marţi.

Imagini suprinse din dronă care au fost făcute publice îi arată pe salvatori înlăturând fragmente de moloz în încercarea de a ajunge la muncitorii blocaţi.

„Ne concentrăm pe zonele... unde am auzit oameni. Va fi tot mai dificil pe măsură ce trece timpul", a declarat presei Colin Diener, şeful salvatorilor din provincia Western Cape.

Clădirea de cinci etaje, care avea şi o parcare subterană, s-a prăbuşit din motive necunoscute, notează AFP.

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a transmis marţi condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii clădirii în construcţie şi a cerut declanşarea unei investigaţii asupra cauzelor incidentului.

În imaginile surprinse de camere de supraveghere obţinute de Reuters se poate vedea cum clădirea s-a prăbuşit luni după-amiază, provocând un nor de praf. Operaţiunile de salvare s-au derulat de-a lungul întregii nopţi. În prezent, circa o sută de salvatori sunt încă activi la locul tragediei.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Extrageri Loto 6/49 din 19 mai 2024. Report de peste 3,68 milioane de lei la categoria I

Duminică, 19 mai, Loteria Română organizează noi extrageri la Loto 6/49. La categoria I reportul înregistrat este de peste 3,68 milioane de lei.  

Revoluția ChatGPT cu lansarea GPT-4o. Este incredibil de precis, interpretează contextul și diferențiază tonul vocii

ChatGPT este din ce în ce mai puternic, iar noul său model, GPT-4o, aduce o mulțime de caracteristici noi și actualizări pentru cel mai cunoscut chatbot AI din lume.

Cele mai bune destinații ecoturistice pentru cicloturism din România. Vezi ce nu trebuie să ratezi cu bicicleta prin țară

România se evidențiază ca o destinație de cicloturism ecoturistic ce oferă o varietate impresionantă de peisaje naturale și experiențe autentice.

Stațiunea Mamaia, bijuteria litoralului românesc. Ce să faci aici, de la cluburi, la plaje și sporturi nautice

În lumina frumuseții sale naturale și a atmosferei pline de viață, stațiunea Mamaia este una dintre cele mai apreciate locații de vară din România.

A murit Sorin Pop. Fostul campion național la volei și antrenor avea doar 56 de ani

Fostul campion naţional Sorin Pop, antrenor secund la Ştiinţa Explorări Baia Mare, a încetat din viaţă la doar 56 de ani, a anunţat Federaţia Română de Volei, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..