O navă de război iraniană a trecut pentru prima dată ecuatorul, într-o misiune secretă. Ce arme are la bord distrugătorul

O navă de război iraniană a trecut pentru prima dată ecuatorul, într-o misiune secretă. Ce arme are la bord distrugătoru
📅 2024-05-18

Postul public iranian nu precizează locul exact unde se află Shahid Mahdavi, un portcontainer transformat operat de Corpul Gardienilor revoluţiei islamice, dezvăluit în urmă cu peste un an.

În februarie anul acesta, forţele iraniene au testat pentru prima dată rachete cu rază medie de acţiune capabile să atingă ţinte aflate la o distanţă de circa 1700 de kilometri, menţionează dpa.

Aceasta este prima misiune navală cu rază lungă de acțiune a IRGC în ceea ce privește distanța și tipul de misiune, care poartă numele de cod „Nader Mahdavi”.

Potrivit agenției de stat Iran Press, ”Shahid Mahdavi este un distrugător de linie oceanică care s-a alăturat flotei navale IRGC la începutul anului 2023; cântărește mai mult de 2.100 de tone, lungimea sa este de 240 de metri, iar lățimea este de 27 de metri”.

Misiunea distrugătorului iranian este ținută la secret

Distrugătorul este echipat cu radare avansate, inclusiv radar tridimensional, și diferite sisteme de rachete, inclusiv suprafață-suprafață, sol-aer și alte sisteme avansate de telecomunicații, adaugă agenția iraniană.

La începutul anului 2023, 2 rachete balistice cu o rază de acțiune de aproape 1.700 km au fost lansate cu succes de la distrugător către țintele determinate, mai spune Iran Press.

Iranienii nu dezvăluie însă misiunea navei de război și nici locația exactă la sud de ecuatoar a acesteia.

Comandantul Forțelor Navale IRGC, generalul de brigadă Alireza Tangsiri, a declarat că cea mai importantă misiune a Marinei IRGC în apele îndepărtate este de a stabili și menține suveranitatea maritimă și de a asigura securitatea liniilor maritime”, se încheie comunicarea Iran Press.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Cea mai ieftină capitală din Europa pentru doritorii de vacanțe scurte și cu buget redus. Mâncarea costă mai puțin de 3 euro

Persoanele care caută o escapadă cu buget redus în Europa în acest an au de ce să zâmbească. Un nou raport care a analizat orașele de pe continent a constatat că au scăzut costurile în 60% din destinații.  

Haos pe aeroportul din Munchen. 60 de zboruri au fost anulate și câteva au fost deviate | FOTO

Opt activişti pentru combaterea schimbărilor climatice care au pătruns pe terenul aeroportului din Munchen au fost arestați, sâmbătă, de poliţia germană.  

Zona din România în care timpul parcă se oprește în loc. Elevii pot petrece aici o vacanță de vis. „Plecăm în transhumanță”

Vacanța de vară a început cu o lună mai devreme pentru elevii din comuna Pianu, în județul Alba.

Trei turişti spanioli au fost uciși în Afganistan. Atacul nu a fost revendicat

Trei turişti spanioli au fost ucişi într-un atac care a avut loc în provincia centrală Bamyan din Afganistan.  

Descoperire macabră într-o magazie din Tulcea. A fost găsit cadavrul carbonizat al unui bărbat

Trupul carbonizat al unui bărbat de aproximativ 65 de ani a fost găsit într-o magazile care a ars într-un incendiu.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..