Alegeri locale în Marea Britanie: Sadiq Khan obţine un al treilea mandat de primar al Londrei

Alegeri locale în Marea Britanie: Sadiq Khan obţine un al treilea mandat de primar al Londrei
📅 2024-05-18

Khan a câştigat pentru prima dată alegerile la primărie pentru laburişti în 2016 şi a fost reales în 2021, iar acum şi-a asigurat un al treilea mandat, cu 43,8% din voturi, învingând-o pe contracandidata sa conservatoare, Susan Hall, care a obţinut doar 32,6%, relevă POLITICO şi Sky News.

Primarul în exerciţiu al Londrei şi-a îmbunătăţit marja de victorie din 2021 în faţa conservatorilor. Victoria a fost obţinută în ciuda emoţiilor de ultim moment ale laburiştilor, care au crezut că Hall ar putea să o devanseze pe Khan din cauza unei prezenţe la urne mai mari decât se aşteptau în părţi ale Londrei mai predispuse să o susţină.

Primarul Londrei descrisese bătălia ca fiind o „cursă strânsă între doi cai” atunci când sondajele de opinie prevedeau că are un avans de 25 de puncte faţă de rivalul său conservator.

The Guardian notează că Partidul Conservator se confruntă cu unul dintre cele mai proaste rezultate ale alegerilor locale din ultimii 40 de ani. Laburiştii au obţinut scoruri semnificative în Anglia şi Ţara Galilor în câmpuri de luptă cheie de care au nevoie pentru a-şi asigura victoria la alegerile generale.

Sadiq Khan a fost anterior parlamentar şi ministru laburist, iar acum va fi acum primarul cu cel mai lung mandat al capitalei Marii Britanii.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Curtea interioară a Primăriei Generale se transformă în scenă în aer liber, de Noaptea Muzeelor

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica uşoară românească, balade sau muzică populară.

Opt persoane au fost arestate după ce activiştii pentru climă au pătruns pe un aeroport german

Poliţia germană a arestat opt activişti pentru protecţia climei care au pătruns sâmbătă în incinta aeroportului din Munchen, ceea ce a dus la închiderea pentru scurt timp a aeroportului şi la anularea a aproximativ 60 de zboruri în timpul unui weekend aglomerat de sărbători, scrie R...

Einstein a avut dreptate în privinţa modului în care materia se prăbuşeşte în găurile negre

Ciucă: Clujul este în top 10 oraşe din Europa. România e pe un trend bun

Războiul din Ucraina, ziua 815. Explozie la Academia Militară din Sankt Petersburg / Marea Britanie anunţă noi sancţiuni vizând comerţul de „arme pentru petrol” dintre Rusia şi Coreea de Nord

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..