TASS: Rusia îl pune pe Volodimir Zelenski pe lista persoanelor căutate. Ce alţi oficiali europeni se află în vizorul Moscovei

TASS: Rusia îl pune pe Volodimir Zelenski pe lista persoanelor căutate. Ce alţi oficiali europeni se află în vizorul Mos
📅 2024-05-18

Anunţul citează baza de date a Ministerului rus de Interne, fără a fi comunicate informaţii suplimentare în legătură cu fapta pentru care este este acuzat, scrie Reuters.

Rămâne neclar ce acuzaţii au fost formulate împotriva liderului ucrainean. În cadrul anunţului, se menţionează, pe scurt, că preşedintele ucrainean este căutat în temeiul unui articol nespecificat din Codul penal al Rusiei, potrivit Ukrinform.

Nu este pentru prima dată când Rusia adaugă un oficial european pe lista persoanelor căutate. Rusia a emis mandate de arestare atât pentru o serie de politicieni ucraineni, cât şi din alte ţări europene.

În februarie, poliţia rusă i-a pus pe premierul estonian Kaja Kallas, pe ministrul culturii din Lituania şi pe membrii parlamentului leton anterior pe o listă de urmăriţi pentru distrugerea unor monumente din epoca sovietică, relevă Reuters.

De asemenea, Rusia a emis un mandat de arestare şi pe numele procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI), care anul trecut a pregătit un mandat de arestare pentru preşedintele Vladimir Putin, acuzat de crime de război.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Einstein a avut dreptate în privinţa modului în care materia se prăbuşeşte în găurile negre

Ciucă: Clujul este în top 10 oraşe din Europa. România e pe un trend bun

Războiul din Ucraina, ziua 815. Explozie la Academia Militară din Sankt Petersburg / Marea Britanie anunţă noi sancţiuni vizând comerţul de „arme pentru petrol” dintre Rusia şi Coreea de Nord

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe

Filipine îşi va apăra viguros teritoriul, spune preşedintele

Preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. a declarat sâmbătă că ţara va „apăra cu fermitate ceea ce este al nostru”, într-o referire puţin voalată la tensiunile tot mai mari cu China din cauza disputelor maritime, scrie Reuters.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..