Prima reacție a presei franceze după PSG - Borussia Dortmund 0-1 și eliminarea lui Kylian Mbappe din semifinalele Ligii Campionilor

Prima reacție a presei franceze după PSG - Borussia Dortmund 0-1 și eliminarea lui Kylian Mbappe din semifinalele Ligii
📅 2024-05-19

L’Equipe a fost nemiloasă după PSG – Borussia Dortmund 0-1, rezultat care a dus la eliminarea lui Kylian Mbappe din semifinalele Ligii Campionilor.

PSG a ratat a doua prezență în finala Ligii Campionilor, după 0-1 acasă cu Borussia Dortmund, iar L’Equipe nu a avut milă de echipa lui Luis Enrique.

PSG a produs o deziluzie enormă, din punctul de vedere al celor de la L’Equipe

Borussia Dortmund s-a calificat pentru a treia oară în finala Ligii Campionilor, după ce a eliminat PSG cu dublă victorie, 1-0 atât pe teren propriu, cât și pe Parc des Princes. În meciul din capitala Franței, gazdele au lovit bara de patru ori.

„O deziluzie enormă”, a recunoscut reputata publicație franceză L’Equipe, care nu i-a menajat pe jucătorii antrenați de spaniolul Luis Enrique.

Jurnaliștii francezi scriu că visul câștigării a patru trofee în acest sezon s-a năruit, după ce PSG a fost învinsă pe Parc des Princes, de către Borussia Dortmund, cu 0-1.

„Clubul parizian va trebui să aștepte cel puțin încă un an pentru a câștiga Liga Campionilor. Într-un Parc des Princes care a fost incandescent în timpul încălzirii, dar stins rapid de jocul lipsit de strălucire, jucătorii din capitală au ratat ultimul act”, scrie L’Equipe.

Rigoarea germană și ghinionul au stat în drumul lui PSG către finală

Publicația franceză atrage atenția că prospețimea și încrederea celor de la PSG ar fi trebuit să facă diferența în fața unui adversar aflat doar pe locul 5 în campionatul Germaniei.

L’Equipe scrie despre faptul că prima ocazie a gazdelor a venit abia în minutul 30, când Mbappe a fost blocat de Hummels, iar repriza s-a încheiat cu un șutul lui Fabian Ruiz, deviat în corner.

L’Equipe notează barele lui Nuno Mendes (61), Mbappe (87) și Vitinha (88), totalul din acest meci fiind de patru. „Luis Enrique era totuși încrezător că echipa sa va fi în finală. Rigoarea germană și lipsa norocului hotărâseră altfel”, a mai scris publicația franceză.

Kylian Mbappe este pus la zid

L’Equipe i-a dedicat un pasaj doar lui Mbappe, aflat la ultimul lui meci de Liga Campionilor pe Parc des Princes. Eliminat în semifinale, el nu va ridica niciodată Liga Campionilor deasupra capului, în tricoul echipei lui de suflet.

„Mbappe nu își va fi duce visul la bun sfârșit, din cauza unei echipe, Borussia Dortmund, care s-a apărat perfect în fața lui în cele două întâlniri, dar mai ales a lui, care a făcut aproape totul greșit în cele 180 de minute.

Putea reaprinde flacăra egalând din ultimele minute, dar mingea deviată de el a lovit bara transversală. Putea beneficia și de un penalty, după un contact cu Nico Schlotterbeck, dar un astfel de jucător nu trebuia să aștepte atât de mult pentru a face diferența.

Cu 18 mingi pierdute, a ratat de prea multe ori. Dar amprenta lui la Paris va rămâne pentru totdeauna”, a mai notat L’Equipe.

Are o experiență de 30 de ani în presa sportivă. A debutat în ianuarie 1994, în calitate de colaborator la Sportul românesc, dar semnătura îi apăruse, deja, cu jumătate de an înainte. Era un articol despre fotbalistul lui preferat, brazilianul Romario de Souza Faria, în suplimentul „Fotbal ... citește mai mult
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri prosport

Gigi Becali, dezvăluire de ultimă oră despre transferul lui Louis Munteanu la FCSB! E gata să dea o avere pe atacant și a trimis a treia și, totodată, ultima ofertă Fiorentinei: „Eu nu fac licitație”

Gigi Becali a anunțat în ce punct au ajuns discuțiile pentru transferul lui Louis Munteanu (21 de ani) de la Fiorentina la FCSB, chiar după meciul cu Rapid. Noua campioană a României a încheiat sezonul […] The post Gigi Becali, dezvăluire de ultimă oră despre transferul lui Louis Munteanu l...

Gigi Becali i-a dat o mare lovitură lui Nelu Varga! Patronul s-ar fi înțeles cu fotbalistul și a dat vestea chiar după Rapid – FCSB 2-0: „I-am propus asta”

Patronul Gigi Becali s-ar fi înțeles cu fotbalistul dorit de Nelu Varga la CFR Cluj și a dat vestea chiar după Rapid – FCSB 2-0. Nelu Varga a fost lăsat cu ochii în soare de […] The post Gigi Becali i-a dat o mare lovitură lui Nelu Varga! Patronul s-ar fi înțeles cu fotbalistul și a d...

Elias Charalambous, anunț neașteptat, la finalul meciului Rapid – FCSB 2-0! Dacă nu se schimbă nimic, antrenorul poate pleca definitiv de la echipă: „Încă nu am primit ofertă”

Antrenorul de la FCSB, Elias Charalambous, a discutat despre viitorul său la finalul meciului pierdut cu 2-0 în fața celor de la Rapid. Cipriotul de pe banca echipei lui Gigi Becali a anunțat, chiar și […] The post Elias Charalambous, anunț neașteptat, la finalul meciului Rapid – FCSB...

Gigi Becali nu a mai așteptat ziua de luni și a anunțat deja primul transfer al verii, imediat după Rapid – FCSB 2-0! „Semnăm pe 3 ani cu el”

FCSB, campioana României, a pierdut pe terenul Rapidului, scor 0-2, în ultima etapă a play-off-ului din Superliga. După meci, Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor, a anunțat primul transfer al verii. Primul transfer al verii efectuat de […] The post Gigi Becali nu a mai așteptat ziua de lu...

Max Verstappen, victorie fabuloasă la Imola! E de neoprit

Max Verstappen a obținut o victorie fabuloasă pe circuitul de la Imola și este de neoprit în noul sezon din Formula 1. Campionul en-titre din Formula 1 a înregistrat a cincea victorie în șapte curse […] The post Max Verstappen, victorie fabuloasă la Imola! E de neoprit appeared first on Pro...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..