Alerta la nivel national! A fost descoperit un nou drog care face ravagii in randul tinerilor!

Alerta la nivel national! A fost descoperit un nou drog care face ravagii in randul tinerilor!
📅 2024-05-18

Pastila de ecstasy denumită „Donkey Kong” a intrat recent pe piața de stupefiante din România. Potrivit specialiștilor, substanța face parte din familia amfetaminelor și ar fi urmat să ajungă la consumatorii din Vaslui. Din fericire, polițiștii au depistat transportul la timp și au arestat patru indivizi. Alți doi au fost plasați sub control judiciar.

Drogul „Donkey Kong” este considerat atât de periculos încât au fost emise alerte la nivel european, iar autoritățile au pornit campanii de informare a populației. Din păcate, în România, se știu foarte puține despre acest tip nou de substanță interzisă. Față de alte stupefiante, Donkey Kong are o concentrație mult mai mare de amfetamine, care în unele cazuri depășește pragul letal de 200 de miligrame per comprimat.

Până să îi ucidă, drogul are efecte șocante asupra consumatorilor. Inițial, provoacă halucinații, iar semnele supradozei sunt depresia, capacitatea scăzută de concentrare, tulburările de somn și febra. Principalele victime ale substanței sunt tinerii.

Denumită intenționat „Donkey Kong”, asemenea unui personaj din jocurile video, pastila a provocat în trecut moartea unui adolescent de doar 13 ani. Chiar și forma pilulei seamănă cu personajul Donkey Kong. Apariția noului stupefiant în România trage un semnal de alarmă la nivel înalt. Conform Agenției Antidrog, în țara noastră, drogurile se consumă chiar de la vârsta de 10-11 ani.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Ucraineanul care amenința că se aruncă de pe o antenă radio din Balotești, Ilfov, a fost convins să coboare

Un ucrainean de 30 de ani s-a urcat pe o antenă radio în localitatea ilfoveană Balotești și a amenințat că se aruncă. După o noapte petrecută la înălțime, a fost convins de polițiști să coboare.

Top 5 zodii care nu știu să țină un secret. Sunt guralive de fel

Deși toți avem prieteni în care avem încredere și cărora le împărtășim cele mai intime secrete, astrologia sugerează că unele zodii sunt mai predispuse să dezvăluie informațiile confidențiale. În acest articol, vă prezentăm topul celor 5 zodii care nu sunt cele mai discrete și care, din diverse m...

Strategie în alb și negru. Ediția din 18 mai 2024

„Strategie în ALB & NEGRU”, o emisiune care vă pune mintea la încercare! 

Gestul terifiant al unei mame de 18 ani: Și-a călcat bebelușul pe cap pentru a-l face pe tatăl copilului să se întoarcă la ea

O tânără de 18 ani din Statele Unite ale Americii a șocat comunitatea după ce și-a călcat bebelușul pe cap, într-o tentativă disperată de a se împăca cu fostul său iubit. Incidentul a avut loc în Hollywood, Florida, iar tânăra, identificată ca Alicia Brea, a fost ulterior arestată și acuzată de c...

Se dau bani de la stat pentru cine merge cu bicicleta. Fiecare kilometru este plătit

Autoritățile din Florența au implementat un sistem inovator de stimulente pentru a încuraja locuitorii să folosească bicicleta ca mijloc de transport. Prin această inițiativă, cei care aleg să renunțe la mașină în favoarea bicicletei pot câștiga până la 30 de euro pe lună.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..