Tara de langa Romania in care preturile au luat-o razna: inflatia a ajuns la 70% !

Tara de langa Romania in care preturile au luat-o razna: inflatia a ajuns la 70% !
📅 2024-05-18

Faţă de luna martie, preţurile au crescut cu 3,18%, conduse de creşterea preţurilor băuturilor alcoolice şi tutun, precum şi cazării în hoteluri, cafenelelor şi restaurantelor.

Rata inflaţiei din aprilie marchează cea mai mare creştere anuală a preţurilor din noiembrie 2022, când inflaţia era de aproximativ 85%.

Deşi este o cifră uimitoare, valoarea CPI de aproape 70% din aprilie a fost de fapt un salt mai mic decât se aşteptau mulţi analişti. Dar orice speranţă de reducere a ratei dobânzii este departe, au spus economiştii.

Banca centrală a Turciei şi-a majorat rata dobânzii cheie la 50%, invocând nevoia continuă de a contracara inflaţia din ţară.

Banca a declarat în martie că ”o poziţie monetară strictă va fi menţinută până când se va observa o scădere semnificativă şi susţinută a tendinţei de bază a inflaţiei lunare”.

”Creşterea puţin mai mică decât erau aşteptările a preţurilor din Turcia ,în aprilie, la 69,8% a/a (consens 70,3%) oferă semne încurajatoare că presiunile preţurilor s-au atenuat din nou”, a spus Liam Peach, economist senior pe pieţele emergente la Capital Economics, cu sediul la Londra.

El a mai spus că ”credem că inflaţia va încetini în a doua jumătate a acestui an, dar nu suntem la fel de optimişti în ceea ce priveşte ritmul dezinflaţiei. ... În acest context, încă nu ne aşteptăm ca banca centrală să treacă la reduceri ale dobânzilor până anul viitor.”

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Gestul terifiant al unei mame de 18 ani: Și-a călcat bebelușul pe cap pentru a-l face pe tatăl copilului să se întoarcă la ea

O tânără de 18 ani din Statele Unite ale Americii a șocat comunitatea după ce și-a călcat bebelușul pe cap, într-o tentativă disperată de a se împăca cu fostul său iubit. Incidentul a avut loc în Hollywood, Florida, iar tânăra, identificată ca Alicia Brea, a fost ulterior arestată și acuzată de c...

Se dau bani de la stat pentru cine merge cu bicicleta. Fiecare kilometru este plătit

Autoritățile din Florența au implementat un sistem inovator de stimulente pentru a încuraja locuitorii să folosească bicicleta ca mijloc de transport. Prin această inițiativă, cei care aleg să renunțe la mașină în favoarea bicicletei pot câștiga până la 30 de euro pe lună.

Rusaliile catolice de la Șumuleu Ciuc. Unii oameni au venit de la peste 1.000 de kilometri depărtare VIDEO

Numeroase grupuri de pelerini se îndreaptă, sâmbătă dimineață, spre Șumuleu Ciuc, pentru a participa la procesiunea de Rusaliile Catolice. Unii oameni au venit de la peste 1.000 de kilometri ca să fie prezenți la eveniment.

George Simion acuză: „Alegerile astea comasate ne-au mâncat ficații, sunt aranjate pentru ca partidul comasat să rămână la putere”

Liderul AUR acuză blatul între PSD și PNL privind comasarea alegerilor și consideră că președintele Iohannis „îi are la breloc” pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Incidente în Germania. Aeroportul din Munchen, luat cu asalt de activști. S-au lipit de pistă cu superglue

Aeroportul din Munchen a fost închis pentru scurt timp sâmbătă dimineața, după ce activiștii pentru climă au pătruns pe teren și s-au lipit de o pistă.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..