S-a dus sa caute comori in padure, insa a dat peste ce nu si-ar fi dorit!

S-a dus sa caute comori in padure, insa a dat peste ce nu si-ar fi dorit!
📅 2024-05-18

Întâlnirile cu şerpii pe munte devin din ce în ce mai dese şi în cele mai nebănuite locuri. Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente. Şerpii veninoşi nu ataca decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi.

Buzoianul Ciprian Chiriac, ghid turistic din zona Colți și detectorist de metale, a postat zilele trecute un set de fotografii din călătoriile sale, în câteva ipostaze găsindu-se și un șarpe închis la culoare. Fotografiile au fost realizate în apropierea drumului național DN 10, care leagă Buzăul de Covasna și Brașov.

„De prin munții Siriului - zona Giurca, formațiuni geologice spectaculoase, tranșee din Primul și al Doilea Război Mondial, o viperă neagră, o casă veche”, este mesajul postat de Ciprian Chiriac.

Șarpele atacă doar când este amenințat. FOTO C. Chiriac

Vipera neagră, cunoscută și sub numele de Vipera berus, este o specie de șarpe veninos care trăiește în Europa, inclusiv în România. Este una dintre cele două specii de vipere native ale României, cealaltă fiind vipera cu corn (Vipera ammodytes).

Vipera neagră este întâlnită în pădurile de foioase, pășuni, tufișuri și zone de mlaștină din țară. Este o specie protejată în România, fiind înscrisă în anexa II a Convenției de la Berna și în anexa IV a Directivei Habitate din cadrul Uniunii Europene.

Vipera neagră este recunoscută prin culoarea sa variabilă, care poate fi de la negru sau maro închis până la maro-roșcat, cu pete sau dungi mai închise sau mai deschise.

Este un prădător al micilor mamifere și păsări și, deși veninul său poate fi periculos pentru oameni, în general nu este letal, cu excepția cazurilor rare de reacții alergice severe.

Potrivit unei informări publicate pe pagina Rezervației Domgled - Valea Cernei, majoritatea incidentelor au loc din cauza celor care ating intenționat reptilele.

„Dacă locuiţi sau călătoriţi în zone în care exista şerpi, îmbrăcaţi haine ce va acoperă picioarele. Luaţi un băț lung pentru a-l folosi la cercetarea vegetaţiei şi astfel şerpii se vor speria şi se vor îndepărta”, sunt recomandările publicate de reprezentanții rezervației.

Nu păşiţi, nu va aşezaţi pe pământ, nu mutaţi lespezi de piatră înainte de a verifica locul. Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar daca e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru că, în general, se îndepărtează singur.

SURSA

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Unii nativi sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 18 mai 2024 spune că Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile și să le trateze pe toate cu aceeași dedicare. Nativii acestei zodii fac mereu imposibilul posibil, dar au nevoie de organizare mai bună pentru ca totul să iasă cum își doresc.

Americanii acuză. Rusia testează componente pentru arme antisatelit

Statele Unite susțin că Rusia au testat sisteme de arme care pot ataca sateliții. Oficialii americani spun că acesta este legat de un program antisatelit nuclear rusesc. Cosmos-2553 este o armă antinucleară capabilă să distrugă zeci (sau poate chiar sute) de sateliți pe orbită. 

Minoră dispărută de acasă! Poliția a cerut ajutorul comunității pentru a o găsi pe fata de 13 ani

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale desfășoară cercetări pentru găsirea unei minore în vârstă de 13 ani, dispărută din localitatea Giroc. Conform informațiilor oficiale, la data de 17 mai a.c., MOHOREA DIANA MARIA a plecat voluntar de la domiciliul său și nu s-a mai întors până în pr...

Accident grav în Serbia. Două trenuri au intrat în coliziune. 9 oameni sunt răniți

Un tren de călători și un marfar s-au ciocnit, vineri, în capitala Serbiei, Belgrad. Autoritățile anunță că 9 oameni au fost răniți.

Trei români au anunţat autorităţile că se află în Noua Caledonie, acolo unde sunt proteste masive. Anunțul MAE

Trei români au anunţat autorităţile că se află în Noua Caledonie, iar Consulatul General al României la Paris ţine legătura cu ei, monitorizează situaţia lor şi este pregătit să intervină dacă este nevoie.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..