Poate exista viata in doua dimensiuni? Ce s-ar intampla intr-un astfel de univers paralel

Poate exista viata in doua dimensiuni? Ce s-ar intampla intr-un astfel de univers paralel
📅 2024-05-18

Există sugestii că viața nu ar putea avea loc într-un univers cu două dimensiuni, plus TIMPUL, în special pentru că un astfel de spațiu nu ar permite gravitația, făcând imposibil amestecul complex necesar vieții. Dar s-ar putea să nu fie cazul, potrivit fizicianului James Scargill, citat de IFL Science.

Într-o lucrare din 2020, savantul a arătat că, totuși, câmpurile gravitaționale scalare ar putea exista în două dimensiuni. În lucrare, el a analizat rețelele biologice și a creat grafice plane care „par să prezinte multe dintre proprietățile despre care se presupune că sunt importante pentru creierele complexe”.

Astfel de creiere, în scenariul dat, ar putea exista și în două dimensiuni, deși ar fi nevoie de mai multă muncă pentru a compara graficele plane cu rețelele neuronale din lumea reală.

Această abordare reprezintă, fără îndoială, mai mult un exercițiu de gândire decât a spune că viața în universurile 2D este reală.  Un exercițul de imaginație în 2D este și renumitul hit al formației A-Ha "Take on Me". 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Andreea Tonciu, declarații inedite despre soțul ei: „Soțul meu nu face altceva, decât bani!”

O cunoscută vedetă a făcut declarații halucinante. În cadrul unui interviu, Andreea Tonciu a dezvăluit că soțul ei nu o ajută deloc la treburile casnice sau la creșterea copilului, el fiind doar preocupat să facă bani. 

Ciolacu: „E urât, în politică, să ieși în evidență cu realizările celuilalt”

 El a explicat, în contextul în care a făcut remarci cu privire la anvergura investiţiei la Pavilionul Municipal de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi a lăudat munca eurodeputatului PSD Dragoş Benea, cât şi a CJ Bacău.

Lucian Bode: „La Cluj se dă ora exactă în ceea ce privește administrația publică din România”

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, sâmbătă, la lansarea candidaţilor PNL din judeţul Cluj, că atunci când vine vorba de conceptele moderne de administrație, Clujul este pe buzele tuturor.

O femeie din Suceava a încercat să obțină pensionarea cu o adeverință falsă. Ce pedeapsă riscă acum

Caz revoltător la Suceava. O femeie care nu a lucrat niciodată a încercat să obțină pensionarea pentru limita de vârstă cu o adeverință falsă, din care reieșea că a lucrat 3 ani ca muncitor necalificat. 

Ciucă: „Clujul este un model pentru întreaga Europă”

Liderul PNL a subliniat importanța administrațiilor liberale care au schimbat fața localităților, iar Nicolae Ciucă a dat cel mai elocvent exemplu: municipiul Cluj.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..