Evacuările vor continua în Slănic, în zona unde s-a surpat o stradă și mai multe clădiri sunt în pericol

Evacuările vor continua în Slănic, în zona unde s-a surpat o stradă și mai multe clădiri sunt în pericol
📅 2024-05-18

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat că, având în vedere ultimele date primite şi informaţiile preliminare în cazul străzii surpate la Slănic, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului, scrie Agerpres.

''Prefectul judeţului, domnul Emil Drăgănescu, aflându-se la faţa locului în urma surpării de teren din Slănic, informează cetăţenii oraşului Slănic faptul că, din cauza ultimelor date primite şi a informaţiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului. De asemenea, prefectul judeţului Prahova roagă cetăţenii oraşului Slănic să-şi păstreze calmul, să colaboreze cu instituţiile statului şi să aibă încredere în autorităţi'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Locuitorii din zona afectată au primit mesaj RO-ALERT.

De asemenea, la faţa locului se va deplasa o altă echipă din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care, alături de specialişti în domeniul construcţiilor şi mineri, va efectua o nouă recunoaştere şi analiză a situaţiei.

"Urmare a situaţiei actuale regăsite la nivelul localităţii Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a dispus extinderea perimetrului de siguranţă prin evacuarea comunităţilor din proximitatea zonei afectate. În acest sens, prin grija Instituţiei Prefectului şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, acţiunea de evacuare a populaţiei, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce priveşte siguranţa acestora, se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziţia secretarului de stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care, alături de specialişti în domeniul construcţiilor şi mineri, va efectua o nouă recunoaştere şi analiză a situaţiei la faţa locului", arată Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, într-o postare pe Facebook.

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, săptămâna trecută, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri, astfel că autorităţile au decis evacuarea localnicilor din zonă. Peste 40 de persoane au fost evacuate.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri wall street

DNA neagă începerea urmăririi penale în cazul lui Nicușor Dan

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) atrage atenţia asupra necesităţii unui echilibru în discursul public şi precizează că nu a fost începută urmărirea penală faţă de nicio persoană în cazul sesizării cu privire la unul dintre candidaţii la Primăria...

Rusia pune sub sechestru activele Unicredit

Un tribunal din Rusia a ordonat punerea sub sechestru a activelor, conturilor, proprietăţilor imobiliare şi acţiunilor UniCredit din companiile subsidiare, ca parte a acţiunii în instanţă care implică banca italiană, conform actelor judiciare,...

Zelenski și Putin nu vor un armistiţiu olimpic

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a manifestat rezerve faţă de ideea unui armistiţiu în războiul cu Rusia în timpul desfăşurării Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, după ce mai devreme şi preşedintele rus Vladimir Putin exprimase o poziţie...

Trei sferturi dintre români se gândesc să își instaleze panouri solare sau pompe de căldură

Peste 46% dintre proprietarii de locuinţe au în vedere înlocuirea sistemului de încălzire cu unul eficient energetic, iar aproape 77% iau în considerare o investiţie în surse de energie regenerabilă, panouri fotovoltaice şi/sau pompe de căldură,...

Noi restricții de trafic în București weekendul acesta

Traficul rutier va fi restricţionat în mai multe zone din Capitală cu ocazia desfăşurării mai multor evenimente, a anunţat Brigada Rutieră.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..