joi, 6 august 2020

Cluj-Napoca, în finala concursului pentru titlul de „Capitală europeană a inovării 2020”

Municipiul Cluj-Napoca a intrat, alături de Milano, Valencia, Viena și alte opt orașe europene, în finala competiției pentru titlul de „Capitala europeană a inovării 2020” și ar putea câștiga 1 milion de euro – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Finanțat prin Orizont 2020, programul pentru cercetare și inovare al UE, premiul recunoaște meritele orașelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice menite să abordeze provocările din viața publică și să îmbunătățească viața oamenilor”.

Cei 12 finaliști au fost selectați de un juriu format din experți independenți, care au analizat modul în care orașele utilizează soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor societății, modul în care utilizează aceste practici în procesul de dezvoltare urbană și modul în care acestea implică comunități locale extinse în procesul de luare a deciziilor.

Comisia Europeană va anunța câștigătorul în cadrul zilelor europene ale cercetării și inovării, care vor avea loc în perioada 22-24 septembrie.

Finaliștii ediției din acest an sunt (în ordine alfabetică):
1. Cluj-Napoca (România)
2. Espoo   (Finlanda)
3. Gent     (Belgia)
4. Groningen (Țările de Jos)
5. Helsingborg (Suedia)
6. Leeuwarden (Țările de Jos)
7. Leuven                (Belgia)
8. Linz, Austria
9. Milano (Italia)
10. Reykjavik (Islanda)
11. Valencia (Spania)
12. Viena    (Austria)

„Orașul câștigător va primi titlul de „Capitală europeană a inovării 2020”, precum și suma de 1 milion de euro pentru a sprijini activitățile sale de inovare și a-și consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetățeni, sectorul public, mediul academic și întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităților sale. Fiecare dintre cele cinci orașe care se vor clasa pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro”, se precizează într-un comunicat remis de Europe Direct Târgovişte.

Articol original

👍 Cluj-Napoca, în finala concursului pentru titlul de „Capitală europeană a inovării 2020”

Next
« Next
Previous
Previous »