duminic─â, 30 august 2020

Nu-i chiar de ras, dar nici de plans

In timpul unor exercitii de aterizare-decolare de pe autostrazi/sosele/ drumuri judetene, un Suhoi 27 al fortelor aeriene ucrainene a lovit (l-a si luat cu el de fapt) un semn de circulatie. Mai mult decat atat, conform presei, martorilor oculari si imaginilor disponibile, era cat pe ce sa aterizeze direct printre spectatori si peste masinile de politie prezente la fata locului si sa ia si pe o parte dintre spectatori cu el…

Iar militia locala, impreuna cu alti cetateni cu atributii in domeniu, chiar si-a facut treaba, a inchis autostrada  respectiva cu cateva zile in urma au curat drumul de orice obiect ascutit si contondent care ar putea sa puna in pericolul rulajul airoplanelor.

A tras cu pistoale de semnalizare incercand sa sperie mai multe pasari ce-si aveau rezidenta in copacii de prin-prejur, s-au toaletat copacii. Adica oamenii si-au facut treaba cum scrie la manual, doar pilotul a fost cat pe ce sa-i scurteze de zile pe mai multi gura-casca ca si pe mai multi membrii ai organelor de ordine.

Totul s-a terminat relativ bine, cu exceptia semnului de circulatie ghinionist care s-a lipit fara voia lui de motorul stang al Suhoiului.

Noi de aici trebuie sa tragem mai multe concluzii:

  • Prima – cea serioasa – ar fi ca orice avion poate ateriza pe orice bucata de asfalt, conditia principala fiind doar ca bucata respectiva sa aiba lungimea necesara;
  • Bine ar fi ca pilotul sa nimereasca axul drumului din prima incercare;
  • Facutul pozelor aproape de locul de aterizare al unui avion s-ar putea sa fie chiar mai daunator sanatatii decat fumatul sau ascultatul manelelor;
  • Pilotii ucrainenii chiar sunt periculosi pentru public. Daca accidentele soldate cu prabusirea unor aparate pe la mitinguri aeriene nu sunt chiar neobisnuite, un pilot ucrainean, cu mai multi ani in urma, a “reusit” performanta sa-si prabuseasca avionul direct in mijlocul publiculiui. A fost macel si – daca-mi aduc bine aminte – tot un Suhoi Su 27 a fost protagonistul.

In apararea pilotului de zilele trecute ar trebui sa spunem ca in Ucraina se zboara extrem de putin, aparatele nu sunt intr-o stare foarte buna si de aici pana la astfel de necazuri avem doar un pas.

GeorgeGMT

Loading spinner

The post Nu-i chiar de ras, dar nici de plans appeared first on Romania Military.

Articol original

­čĹŹ Nu-i chiar de ras, dar nici de plans

Next
« Next
Previous
Previous »