sâmbătă, 8 august 2020

O alunecare de teren a provocat cel puțin patru decese, în Coreea de Sud


Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi una a fost dată dispărută, după ce ploile puternice au declanşat o alunecare de teren într-o localitate din Coreea de Sud, au anunţat, sâmbătă, autorităţile de la Seul, transmite DPA, citată de Agerpres.


Cinci gospodării au fost acoperite de alunecarea de teren care a lovit, vineri, un sat din Gokseong, la aproximativ 400 de kilometri sud de Seoul, conform agenţiei Yonhap.


Trei victime cu vârsta între 50 şi 70 de ani au fost salvate la scurt timp după producerea alunecării de teren, dar toate au murit ulterior, la spital. O a patra victimă a fost descoperită sâmbătă dimineaţă, după reluarea operaţiunilor de căutare şi salvare, ce au fost întrerupte în noaptea de vineri spre sâmbătă din cauza ploii care a continuat să cadă torenţial, crescând pericolul producerii altor alunecări de teren şi viituri.


Aproximativ 30 de locuitori ai satului au fost evacuaţi şi şi-au petrecut noaptea într-o şcoală.


Ploile torenţiale au dus la ieşirea din albie a râului Seomjin, aflat în apropiere.


În total, 21 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza ploilor torenţiale care cad de mai bine de o săptămână în Coreea de Sud, conform autorităţilor. Peste 3.000 de oameni au fost evacuaţi şi sute de gospodării au fost afectate.


Foto: EPA


Articol original

👍 O alunecare de teren a provocat cel puțin patru decese, în Coreea de Sud

Next
« Next
Previous
Previous »