sâmbătă, 8 august 2020

O asistentă din Lugoj a fost bruscată de un pacient infectat cu COVID-19. Bărbatul a cerut să plece acasă, deși era internat la ATI


Cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Lugoj au avut parte de o experiență neplăcută cu un pacient infectat cu COVID-19. În vârstă de 70 de ani, bărbatul a vrut să sară pe geam, pentru că nu își mai dorea să rămână în unitatea sanitară. Acesta a bruscat o asistentă, informează site-ul de știri expressdebanat.ro.


Pacientul, diagnosticat și cu diabet, a dezvoltat simptome de COVID-19 care i-au determinat pe medici să-l transfere în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Conducerea unității sanitare susține că, vineri, bărbatul a amenințat că pleacă din spital pe geam, chiar dacă era internat la primul etaj.


“A spus că dacă nu îl lăsăm să plece, pleacă pe geam. Dar, de fapt, geamul era la etaj. El nu voia să sară pe geam, să se sinucidă. Voia doar să plece. De la început a fost așa. Și când a fost internat săptămâna trecută în Secția de Boli Infecțioase tot așa a fost. Recalcitrant și el, și soția. Au spus că ne dau în judecată, că ei nu au coronavirus. Că nu e corect. Probabil că ei cred în virus, dar nu și în boală”.

Erwin Floroni, managerul Spitalului Municipal din Lugoj:

Pacientul, care “s-a depreciat respirator, a fost pus pe ventilație asistată non-invazivă”, a avut un comportament uluitor: “Și-a smuls catetere, a comentat că de ce nu i se dă să mănânce, dar el avea glicemia mare pentru că e și diabetic”.


Ba mai mult, acesta “a sărit la o asistentă”. “Nu este normal! În primul rând, nu este normal să sari la o femeie, și mai ales la un cadru medical de sex feminin care îți vrea binele”, a mai spus Erwin Floroni.


La fața locului au ajuns și autoritățile, iar în cele din urmă bărbatul a fost externat la cerere.Articol original

👍 O asistentă din Lugoj a fost bruscată de un pacient infectat cu COVID-19. Bărbatul a cerut să plece acasă, deși era internat la ATI

Next
« Next
Previous
Previous »