luni, 3 august 2020

OMS, avertisment tulburător: E posibil să nu existe vreodată "o soluţie magică" pentru eliminarea pandemiei 

În cadrul unei conferinţe din cursul zilei de azi, liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că, deşi se lucrează constant la dezvoltarea unui vaccin COVID-19 şi se află în derulare numeroase teste clinice, „s-ar putea să nu existe niciodată o soluţie magică”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus susţine că pandemia de coronavirus şi focarele de infecţie pot fi prevenite, aşa cum s-a spus de nenumărate ori, prin respectarea măsurilor de siguranţă, iar autorităţile medicale trebuie să continue cu testarea, monitorizarea şi izolarea, acolo unde este cazul, scrie mediafax.ro.

În plus, liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii menţionează că liderii ţărilor nu trebuie să se oprească din a asculta şi a informa comunităţile locale.

„Există un număr de vaccinuri care se află, în acest moment, în faza a treia de testare clinică. Cu toţii sperăm să avem vaccinuri eficiente care ne pot ajuta să prevenim infectarea cu coronavirus. Totuşi, nu există o soluţie magică şi s-ar putea să nu existe niciodată. Momentan, cei care sunt responsabili de prevenirea răspândirii virusului trebuie să continue să testeze oamenii, să-i monitorizeze şi să-i izoleze, atât pe ei cât şi pe cei cu care intră în contact. Faceţi tot ce puteţi. Informaţi, ascultaţi şi încurajaţi oamenii. Fiecare dintre noi trebuie să păstreze distanţa socială, să poarte mască de protecţie, să-şi spele mâinile regulat şi să nu tuşească în faţa celorlalţi. Faceţi tot ce puteţi”, a declarat liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 


Articol original

👍 OMS, avertisment tulburător: E posibil să nu existe vreodată "o soluţie magică" pentru eliminarea pandemiei 

Next
« Next
Previous
Previous »