luni, 31 august 2020

Se redeschid, de astăzi, restaurantele. Ministrul Sănătății: „Avem o evaluare de până la 1.500 de cazuri”

TEMERI… Vasluianul Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a fost întrebat, ieri, cum vor face față autoritățile, după redeschiderea restaurantelor, a teatrelor, cinematografelor și după începerea școlii.

”În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru comun cu miniștrii de resort pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creștere a numărului de cazuri, o creștere mică pe care o asumăm. În măsura în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creștere a numărului de cazuri.

Avem evaluare care merge până în 1.500 de cazuri, în condițiile în care se respectă regulile. În condițiile în care nu se respectă regulile vom avea o creștere și atunci vom fi nevoiți să intervenim cu restricții în anumite zone”,

a explicat ministrul Sănătății.

Întrebat dacă mai este în vigoare prognoza de 2.800 de cazuri, Nelu Tătaru a spus:

“Prognoza era dată de acum două luni și jumătate. Aș merge pe o prognoză în care toată lumea respectă regulile și fiecare dintre noi ne facem partea noastră de treabă, atunci vom avea o creștere a numărului de cazuri mică, acceptabilă, în condițiile în care putem gestiona și terapiile intensive”.

Nelu Tătaru a fost informat că unii primari susțin că nu știu în ce condiții va începe noul an școlar.

“De o lună de zile vorbim de adaptarea la nivel local a scenariilor pe care le-am pus în transparență și sunt cunoscute de toată lumea, nu știu de ce acești primari nu cunosc aceste scenarii, iar libertatea e a comitetului județean pentru situații de urgență prin autorități locale, DSP și inspectorate școlare, adaptate la fiecare școală în parte.

Articol original

👍 Se redeschid, de astăzi, restaurantele. Ministrul Sănătății: „Avem o evaluare de până la 1.500 de cazuri”

Next
« Next
Previous
Previous »