marți, 4 august 2020

Tenis: Patricia Ţig, învinsă în primul tur la Palermo (WTA)

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig a fost învinsă de estoniana Anett Kontaveit cu 6-3, 6-3, marţi seara, în prima rundă a turneului WTA de la Palermo (Italia), dotat premii totale în valoare de 163.103 euro.

Kontaveit (24 ani, 22 WTA), a patra favorită, a obţinut victoria după o oră şi 34 de minute.

Meciul a fost echilibrat în prima parte, dar Kontaveit a preluat controlul la 3-2 pentru Ţig şi a reuşit o serie de patru ghemuri, câştigând primul set cu 6-3.

Ţig (26 ani, 85 WTA) a început bine setul al doilea şi a ratat trei mingi de 4-0, dar erorile la serviciu (9 duble greşeli în total) au readus-o în joc pe baltică, Anett Kontaveit reuşind şase ghemuri consecutive.

Kontaveit are acum 2-1 în meciurile directe, după ce Patricia s-a impus în 2015, în optimi la Sankt Petersburg, cu 6-3, 6-3, iar estoniana a câştigat în acelaşi an la Vancouver, cu 3-6, 6-0, 6-1, în optimi.

Ţig va primi pentru participare un cec de 1.855 de euro şi un punct WTA.

Româncele care au evoluat marţi la dublu, în primul tur, au pierdut şi ele meciurile.

Cristina Dinu şi Andreea Mitu au fost întrecute de italiencele Giulia Gatto-Monticone/Jasmine Paolini cu 6-2, 6-4, iar Irina Begu şi Gabriela Ruse au fost eliminate de olandezele Bibiane Schoofs/Rosalie van der Hoek, cu 6-4, 2-6, 10-5. Perechile învinse vor fi recompensate cu cecuri de 1.226 euro şi un punct WTA.

Până acum româncele nu au obţinut nicio victorie pe tablourile principale la Palermo.

România mai are două reprezentante la Palermo, pe Raluca Olaru şi Laura Ioana Paar, ambele la dublu. Olaru va evolua miercuri alături de ucraineanca Daiana Iastremska, favoritele numărul doi, contra cuplului Arantxa Rus (Olanda)/Tamara Zidansek (Slovenia), în primul tur. Laura Paar şi germanca Julia Wachaczyk vor înfrunta miercuri principalele favorite, spaniolele Georgina Garcia Perez/Sara Sorribes Tormo.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Patricia Maria Țig/FacebookArticol original

👍 Tenis: Patricia Ţig, învinsă în primul tur la Palermo (WTA)

Next
« Next
Previous
Previous »