duminică, 9 august 2020

VIDEO | Povestea cutremurătoare a unei mame din China. Și-a găsit fiul răpit, după 32 de ani de căutări


Li Jingzhi, o mamă din China, a petrecut mai bine de trei decenii căutându-și fiul care a fost răpit în 1988 și vândut. În luna mai, când aproape că renunțase la speranța de a-l mai vedea vreodată pe Mao Yin, femeia și-a văzut din nou băiatul.


Drama chinezoaicei a început pe când fiul ei avea doi ani și opt luni. Într-o zi, micuțul a fost luat de la grădiniță de tatăl său, Mao Zhenjing. Pe drumul spre casă, cei doi s-au oprit n fața unui hotel pentru a cumpăra o apă. În doar câteva secunde, cât timp Mao Zhenjing a întors privirea, copilul a dispărut.


Mama băiatului și-a abandonat slujba și și-a concentrat toate puterile pentru găsirea lui Mao Yin, căruia i se mai spunea Jia Jia. Ea a fost sprijinită total de soțul său, care a renunțat și el la servici.


Li Jingzhi și Mao Zhenjing au printat peste 100.000 de pliante cu poza copilului și le-au distribuit pe străzi. Cei doi și-au căutat băiatul în zece provincii ale Chinei. Demersul lor nu a avut succes.


De-a lungul anilor, pentru a-l găsi pe Mao Yin, Li Jingzhi și soțul său au apărut chiar și la show-uri de televiziune. Ba mai mult, în 2007, cei doi au lansat o campanie numită “Baby Come Back Home”, care a ajutat la recuperarea a 29 de copii răpiți, relatează BBC.


În cele din urmă, în luna aprilie a acestui an, a fost găsit și Mao Yin. Acesta fusese vândut cu 6.000 de yuani (n.r. - 690 de lire sterline / 840 de dolari americani în banii de astăzi) unui cuplu fără copii din provincia Sichuan, la un an după ce a fost răpit. El a fost descoperit cu ajutorul unui indiciu despre care autoritățile chineze au spus că are legătură cu sistemul de recunoaștere facială.


Un test ADN a arătat că bărbatul, care acum se numea Gu Ningning, este într-adevăr Mao Yin.


O revedere transmisă în direct

Luni 18 mai 2020, după 32 de ani, Li Jingzhi și-a văzut din nou copilul. Bărbat în toată firea, căsătorit, Mao Yin conduce o afacere de decorațiuni interioare.


“Înainte de întâlnire, aveam foarte multe griji. Mă gândeam că poate nu m-ar recunoaște sau nu m-ar accepta. Poate că în inima lui m-a uitat. Mă temeam foarte mult că atunci când voi merge să-mi îmbrățișez fiul, el nu ar accepta acest lucru. Am simțit că este posibil să fiu rănită dacă fiul meu, pe care îl căutasem 32 de ani, nu ar accepta dragostea și îmbrățișarea pe care i-o ofer”.

Li Jingzhi, mama lui Mao Yin:

Revederea lui Mao Yin cu mama și cu tatăl său a fost transmisă în direct de televiziunea Centrală Chineză (CCTV). Imediat ce a văuzut-o pe care i-a dat viață, bărbatul a strigat „Mama!” și a alergat în brațele lui Li Jingzhi.


„Acesta era exact modul în care obișnuia să alerge spre mine când era copil”, a declarat femeia.


După ce și-a revăzut părinții Mao Yin a petrecut o lună alături de mama și de tatăl său. În acest timp, Li Jingzhi și fiul s-au uitat la fotografii vechi, în speranța că acestea îi vor trezi bărbatului amintiri despre primii săi ani de viață. Din păcate, Mao Yin nu și-a amintit nimic despre ceea ce i s-a întâmplat înainte de vârsta de patru ani, când a mers să locuiască cu părinții săi adoptivi.


Foto: Captură YouTube


Articol original

👍 VIDEO | Povestea cutremurătoare a unei mame din China. Și-a găsit fiul răpit, după 32 de ani de căutări

Next
« Next
Previous
Previous »