sâmbătă, 8 august 2020

VIDEO | Robotul care ajută școala online: un român a dezvoltat o soluție pentru ca profesorii să poată preda din școală


Un inventator român a dezvoltat un robot care i-ar putea ajuta pe profesori să predea chiar din clase, exact ca la orele normale, în timp ce elevii vor privi lecțiile de pe ecranele calculatoarelor, informează Edupedu.ro.

Potrivit sursei citate, inventatorului i-a venit ideea producerii robotului Mirai când a văzut cum se desfășurau lecțiile online pentru copilul lui cel mare, în timpul stării de urgență.


”Ideea mi-a venit ca părinte când am văzut copilul cel mare cum stătea în fața calculatorului și am văzut că profesorul nu se simțea bine, fiindcă nu era în mediul de la școală. Astfel, când am proiectat robotul Mirai, m-am gândit în primul rând la profesori, să se simtă bine în sala de clasă și să aibă acces la materialele didactice”, a explicat Cristian Lacraru, pentru Edupedu.ro.


El a adăugat că deja se fac îmbunătățiri, după ce prototipul robotului Mirai a fost folosit de profesori la clasă la o școală din București pentru a vedea cum se descurcă și ce sugestii au.


”Am avut feedback de la profesori și sunt foarte încântați de idee, Mirai le oferă libertate în mișcare, nu stau pe un scaun în fața unui ecran, ei se mișcă prin clasă, scriu la tablă, utilizează materialele didactice cum ar face în mod normal, iar copiii privesc ca și cum ar fi și ei acolo. Există soluții tehnice și moderne pentru a ajuta profesorii să predea actul educațional la aceeași calitate, chiar dacă este transmis online. Sunt școli care deja ne-au cerut să vadă robotul, iar noi îl îmbunătățim pornind de la feedback-ul profesorilor”, a povestit Lacraru.


Articol original

👍 VIDEO | Robotul care ajută școala online: un român a dezvoltat o soluție pentru ca profesorii să poată preda din școală

Next
« Next
Previous
Previous »