joi, 6 august 2020

Vremea astăzi, 7 august 2020. Caniculă în sud și est. Temperatura maximă, 37 de grade Celsius


Vremea se va menține călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii. Potrivit ANM, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34-37 de grade Celsius, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40-50 km/h.


Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.


Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele prânzului la munte și în regiunile sud-vestice, unde pe spații mici vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină.


Intensificări temporare ale vântului se vor semnala, cu precădere și în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, local cu rafale în general de 50-55 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat.


Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 36 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.


Cum este vremea în București

În București, vremea va fi caniculară în orele amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 21 de grade. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare în orele amiezii și al serii, când la rafală se vor atinge viteze, în general de 45-50 km/h


Articol original

👍 Vremea astăzi, 7 august 2020. Caniculă în sud și est. Temperatura maximă, 37 de grade Celsius

Next
« Next
Previous
Previous »