miercuri, 30 septembrie 2020

Amazon introduce plata contactless cu palma


Amazon a lansat, marți, tehnologia care permite clienților să plătească în magazine cu o simplă mișcare a mâinii. Pentru început, serviciul Amazon One va fi disponibil în două din magazinele de conveniență Amazon Go din Seattle, unde se află sediul companiei, relatează Agerpres.


Intenția companiei
este de a introduce plata contactless cu palma și în celelalte magazine din Statele
Unite ale Americii, din Chicago, San Francisco și New York, pe lângă alte puncte
de vânzare din Seattle și să o vândă către magazine terțe. Deocamdată nu a fost
anunțat numele unui potențial partener.


Cumpărat în
2017 de Amazon, lanțul de băcănii de tip Whole Foods Market ar putea fi echipat
în viitor cu noul sistem de plată.


“În majoritatea spaţiilor comerciale, Amazon One ar putea deveni o metodă alternativă de plată sau o opţiune de card de fidelitate cu un dispozitiv la casă alături de sistemul tradiţional de plată”, explică într-o postare pe blog Dilip Kumar, vicepreşedintele pentru vânzări cu amănuntul şi tehnologie al companiei Amazon.


Acesta mai precizează
că Amazon One ar putea fi folosit pentru intrarea publicului pe stadioane sau
pentru accesul la locul de muncă al angajaților.


Tehnologia, descrisă de Amazon drept “rapidă, fiabilă și sigură”, folosește algoritmi personalizați de la o imagine a mâinii, pentru a crea “o semnătură unică cu palma”.


Clienţii
care doresc să se înregistreze trebuie să aibă un număr de telefon mobil şi un
card bancar, dar nu este necesar să aibă un cont Amazon.


Reprezentanții companiei mai precizează că imaginile palmelor vor fi criptate și trimise în spații “cloud” securizate, deci nu vor fi stocate pe dispozitivele Amazon One. De asemenea, va mai exista opțiunea de a solicita ștergerea datelor asociate cu Amazon One direct de pe dispozitiv sau printr-un site web dedicat.


“Luăm în serios securitatea şi confidenţialitatea datelor, iar toate datele sensibile sunt tratate în conformitate cu politicile noastre ce datează de mulţi ani”, susţine compania.


Doug Stephens, specialist în evoluţia tiparelor de consum şi fondator al firmei de consultanţă Retail Prophet, spune că “biometria ca mijloc de identificare sau mijloc de plată a avut întotdeauna mult sens”.


“Întrebarea este dacă Amazon va reuşi să îşi normalizeze relaţia cu noi sau dacă ne va trăda încrederea”, a scris pe Twitter specialistul canadian.


👍 Amazon introduce plata contactless cu palma

Next
« Next
Previous
Previous »