vineri, 11 septembrie 2020

Aurel Căciulă, deputat PSD de Vaslui: „Susținem dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor cu 40%!”

MODIFICARE… Ordonanța de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetară, ordonanță care prevedea majorarea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie și amânarea creșterii salariilor profesorilor până în 2021, a fost modificată în comisiile de specialitate din Parlament, în urmă cu câteva zile.

Modificările propuse de PSD și adoptate în comisii prevăd majorarea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor din acest an.

Modificările au fost făcute în comisiile reunite de muncă, unde parlamentarii au eliminat prevederile Guvernului. Amendamentul a fost depus la ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară, OUG prin care guvernul a decis creșterea pensiilor de la 1 septembrie cu 14%, în loc de 40%, cum era prevăzut în Legea pensiilor. A fost reintrodusă și prevederea potrivit căreia salariile profesorilor trebuie să crească din acest an, și nu din 2021, cum a decis Guvernul prin același OUG.

Ordonanța de Urgență, cu modificările făcute în comisii urmează să intre la vot în plenul reunit al Parlamentului.

„Este o veste mare, așteptată de milioane de pensionari. Nu vom accepta cei 14%, PSD susține creșterea pensiilor cu 40%, precum și dublarea alocațiilor. Ne vom bate în parlament pentru aceste amendamente”,

a anunțat deputatul PSD de Vaslui, Aurel Căciulă.

Premierul Ludovic Orban a anunțat deja că Guvernul va ataca la CCR legea, dacă PSD va introduce cheltuieli în plus.

Articol original

👍 Aurel Căciulă, deputat PSD de Vaslui: „Susținem dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor cu 40%!”

Next
« Next
Previous
Previous »