duminică, 20 septembrie 2020

Cartierul tinerilor, din Secuia, cel mai frumos cartier din preajma Vasluiului! (VIDEO)

PREOCUPARE… „De când am preluat funcția de primar al comunei Muntenii de Jos am încercat să găsesc cele mai potrivite soluții la problemele comunității locale. Mi-am dorit ca fiecare locuitor să fie mândru de comuna în care s-a născut și de la un proiect la altul am reușit să îndeplinim acest obiectiv”, spune primarul comunei Muntenii de Jos, Dănuț Crețu, omul care a schimbat total fața acestei comune, situată la câțiva kilometri de Vaslui.

Acesta ne-a vorbit de un proiect de anvergură, care atrage privirile tuturor celor care circulă pe drumul național 24.

„Tinerii au reprezentat întotdeauna o prioritate, iar mare parte din proiectele din ultimii ani i-au avut pe aceștia în prim plan.

În momentul actual sunt mai multe proiecte în derulare care își propun să ofere acestei categorii sociale mai multe condiții și oportunități de dezvoltare, iar faptul că tot mai multe familii tinere ne aleg comuna pentru a construi o locuință în mediul rural nu poate decât să ne bucure.

Cartierul din Secuia va fi unul dintre cele mai frumoase din județ pentru că acolo tinerii din comuna noastră vor construi locuințe moderne și vor beneficia de toate condițiile necesare unui trai mai mult decât decent.

Situația actuală este una care nu poate decât să ne bucure: până în acest moment sunt deja 18 locuințe finalizate și s-au mai eliberat alte 18 autorizații de construcții, 34 de certificate de urbanism, 128 de cereri aprobate. Numărul total de loturi puse la dispoziție este de 249.

Toate aceste terenuri sunt acordate cu titlu GRATUIT în baza legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Cartierul începe să prindă contur, iar pentru a susține dezvoltarea acestuia am extins deja rețeaua electrică și sistemul de iluminat public. Pentru celelalte utilități (apă, gaz, canalizare) s-au depus cereri de finanțare însoțite de studii de fezabilitate și celelalte documente necesare finanțării”, explică primarul.

Un alt proiect important care va rezolva una dintre cele mai apăsătoare probleme ale tinerilor este construirea unei grădinițe cu program prelungit în sat. Muntenii de Jos.

„Proiectul prinde contur și ne vom putea bucura împreună de condițiile moderne pe care le va oferi această construcție. Astfel, familiile din comuna noastră nu vor mai trebui să-și înscrie copiii la creșe și grădinițe din oraș. La fel ca în cazul școlii din Muntenii de Jos, grădinița va fi una dintre cele mai moderne din întreg județul.

Valoarea acestui proiect este de 619.593 EURO. Din această sumă 594.611 EURO vin din fonduri europene, iar 24.981 EURO de la bugetul local.

Vă invit să fiți alături de mine pe data de 27 Septembrie pentru a continua împreună modernizarea comunei noastre! Îmi pasă de comuna mea!”,

mai spune primarul de la Muntenii de Jos.
Articol original

👍 Cartierul tinerilor, din Secuia, cel mai frumos cartier din preajma Vasluiului! (VIDEO)

Next
« Next
Previous
Previous »