sâmbătă, 5 septembrie 2020

Centrele școlare din subordinea Consiliului Județean, modernizate în totalitate. S-au cheltuit milioane de lei! (VIDEO)

EFORTURI… În ultimii patru ani, Consiliul Județean Vaslui a alocat fonduri importante pentru modernizarea sistemului de învățământ din județ. Iar, rezultatele se văd cu ochiul liber.

Instituția are în administrare trei centre școlare de educație incluzivă și o școală profesională specială la Vaslui, Huși și Negrești.

Acestea au fost modernizate sau sunt în curs de modernizare cu fonduri alocate de la Consiliul Județean sau fonduri europene.

De exemplu, Centrul Județean de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” a beneficiat de alocări bugetare importante de la CJ Vaslui, iar internatul este printre cele mai moderne din zona Moldovei. O investiție de 80.000 de lei o reprezintă camera de simulare senzorială, inaugurată anul trecut. În 2021, Centrul va beneficia de o sală de sport modernă, realizată prin Compania Națională de Investiții, pentru care CJ Vaslui va asigura cota de cofinanțare.

La Școala Postliceală de la Huși, „Sfânta Ecaterina”, este în derulare un proiect de modernizare, reabilitare și dotare a cantinei și internatului de acolo, prin Programul Operațional Regional, în valoare de 7,7 milioane lei, din care contribuția Consiliului Județean este de 700.000 lei. Se va construi un sediu nou de școală, cu 10 săli de clasă.

Investiții importante au fost făcute și la centrele de educație incluzivă „Constantin Pufan”, din Vaslui, și la centrul din Negrești.

Articol original

👍 Centrele școlare din subordinea Consiliului Județean, modernizate în totalitate. S-au cheltuit milioane de lei! (VIDEO)

Next
« Next
Previous
Previous »