joi, 10 septembrie 2020

Decizie uluitoare a asistaților social dintr-o comună vasluiană: au renunțat la măști, pentru elevi!

UN GEST UNIC… Beneficiarii legii 416 din comuna Ștefan cel Mare au decis să facă un gest unic, până acum, în administrația locală. Deși au primit de la Guvern măști gratuite, asistații social din Ștefan cel Mare au făcut cerere la primărie, în bloc, anunțând că sunt de acord ca măștile să ajungă la copiii din comună care încep cursurile pe 14 septembrie.

„Nu ni s-a dat nimic de la Guvern, deși pe toate drumurile se spune că am primit de la minister măști gratuite sau tablete. Nu am primit nimic. Asistații social din comuna noastră au aflat de situația în care se află primăria și au decis să facă acest gest frumos, prin care donează întreaga cantitate de măști, primită cu titlu gratuit de la Guvern, către elevi, pentru a începe anul școlar în siguranță.

Le mulțumesc, în numele tuturor elevilor din comuna Ștefan cel Mare”,

a spus primarul Moraru.

Peste 11.000 de măști vor ajunge la elevii școlilor din comună, pe 14 septembrie, atunci când începe un nou an școlar.

Beneficiarii acestor măști, spune legea, trebuie să primească, conform actului normativ, 50 de măști de protecție/persoană, timp de două luni, așadar 100 măști de persoană.

Categoriile de beneficiari sunt familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, precum și persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.

Articol original

👍 Decizie uluitoare a asistaților social dintr-o comună vasluiană: au renunțat la măști, pentru elevi!

Next
« Next
Previous
Previous »