joi, 17 septembrie 2020

Doi dintre liderii importanți din PSD Vaslui, „faultați” de Orban! Buzatu: „Îi dăm în judecată!”

NEMULȚUMIRI… În plină campanie electorală, liberalii aruncă cu banii în primăriile lor, încercând să ia cât mai multe voturi în teritoriu. Este o împărțeală politică, dacă luăm în calcul că Primăria Vaslui și Consiliul Județean, conduse de doi influenți lideri PSD, Vasile Pavăl și Dumitru Buzatu, nu au primit niciun leu.

Este clar că Guvernul Orban a pornit un război cu primăriile PSD din toată țara, lucru remarcat de ziare din mai multe județe, în urma acestei alocări bugetare strict politice. PNL vrea să lase Vasluiul și Consiliul Județean fără bani, pentru a-i pedepsi pe vasluieni pentru că votează pentru aceste două instituții, spun unii primari din județ.

Cei mai mulți bani primesc, în schimb, primăriile PNL:

  • Bârlad – 1 milion lei,
  • Tăcuta – 800.000 lei,
  • Grivița – 400.000 lei,
  • Boțești – 800.000 lei,
  • Al. Vlahuță – 300.000 lei,
  • Tătărăni – 300.000 lei,
  • Vetrișoaia – 400.000 lei,
  • Oltenești – 600.000 lei.

Restul primăriilor, cele de la PNL, au primit între 100.000 și 250.000 lei. Județul Vaslui a primit în total suma de 25.600.000 de lei.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, anunță că va da în judecată Guvernul, dacă această hotărâre de Guvern trece de Parlament.

„Nu se mai poate așa, va trebui să luăm măsuri mai decise, pentru că este clar că vorbim de o alocare pe criterii politice. Cum se poate ca la primarii PSD să le dai aceeași sumă, 250.000 de lei, iar celor de la PNL sau care au fost atrași prin diverse metode la liberali le dai bani cu duiumul, 800.000 de lei sau chiar 1 milion? Și noi, Consiliul Județean, avem proiecte în derulare și am ajutat primăriile, fără să ținem cont de culoarea politică. Este doar începutul a ceea ce urmează. Guvernul PNL ne arată de pe acum cum va lucra cu județele în care administrația nu este liberală”,

a spus Buzatu.
Articol original

👍 Doi dintre liderii importanți din PSD Vaslui, „faultați” de Orban! Buzatu: „Îi dăm în judecată!”

Next
« Next
Previous
Previous »