luni, 14 septembrie 2020

Drept la replică al primarului comunei Fălciu, Neculai Moraru: „Este o gogomănie, un articol care defăimează!”

DEZINFORMARE… Ieri, în presa locală a apărut un amplu material, asumat de un candidat PNL la primăria Fălciu, în care acesta îl acuza pe primarul Neculai Moraru de toate relele din lume. O politică des întâlnită la liberali, în această campanie electorală, în care atacurile la persoană au fost mai dese decât prezentarea unor programe de dezvoltare. Ca urmare a atacurilor lansate la adresa sa, primarul Moraru ne-a trimis un drept la replică, pe care îl publicăm integral:

„În legătură cu evidența consumului de apă potabilă în comuna Fălciu, menționăm că evidența contabilă pentru serviciul de alimentare cu apă este ținută separat de evidența impozitelor și taxelor locale, nicidecum nu este o evidență dublă, în sensul legii contabilității.

În ceea ce privește vânzarea dispensarului uman din comuna Fălciu, este o mare gogomănie, deoarece acestă clădire este în inventarul domeniul public încă din anul 2001 și nu poate fi înstrăinat decât concesionat (ceea ce nu înseamnă vânzare).

Liftul pentru persoanele cu handicap și persoanele vârstnice a fost introdus în proiectul tehnic de modernizare și reabilitare a dispensarului, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a Direției pentru Sănătate Publică, pentru a putea obține avizele necesare demarării contrucției. Acesta nu reprezenta o investiție separată pentru dispensarul nemodernizat.

Referitor la angajările din Centrul After-School (Așezămantul Social Sfântul Ierarh Nicolae Fălciu), Primăria Fălciu nu are nicio influență și nicio implicare deoarece angajările au fost făcute de exclusiv de către Asociația Filantropia Ortodoxă Huși. Cu această asociație, Primăria are semnat un acord de parteneriat pentru funcționarea centrului.

Referitor la Cabinetul Medical Individual dr. Grancea Marian menționăm că acesta îndeplinește toate condițiile necesare desfășurării activității medicale normale, ca urmare a și primit avizul Direcției de Sănătate Publică și nu a fost ”trimis să se cazeze într-o magazie la I.A.S.”

Concluzionând, articolul publicat de Vremea Nouă la comanda PNL Vaslui este unul de a defăima și denatura realitatea în scopul de a atrage electorat și … trebuie luat ca atare”.

Articol original

👍 Drept la replică al primarului comunei Fălciu, Neculai Moraru: „Este o gogomănie, un articol care defăimează!”

Next
« Next
Previous
Previous »