vineri, 11 septembrie 2020

Halal, primar de Tăcuta! Sute de copii din Focșasca încep anul școlar ca acum 100 de ani!

INDOLENȚĂ… Oamenii din Focșasca îl acuză pe primarul comunei Tăcuta, Florin Ionel, de indolență și nepăsare și spun că edilul pe care l-au votat a făcut mai mult rău decât bine. Când a ajuns primar, Ionel promitea că va face o școală mare, modernă, frumoasă, pentru cei aproape 200 de copii din sat.

„Acum trei ani, acest primar care și-a bătut joc de comuna noastră a dărâmat școala veche de la Focșasca. Spunea că ne va face o altă școală, nouă. Ani de zile, atât de mulți copii au învățat în micuțul sediu al școlii, construit pe un proiect al vechiului primar. El, Florin Ionel, nu a fost în stare de nimic. Uitați-vă ce a rămas din vechea școală, doar niște ruine. Nimic nu a mai construit pentru acest sat.

Ruinele școlii vechi

Cum se vor proteja atâtea sute de copii de Covid, învățând într-o școală atât de mică? Nimeni de la școală nu știe. Dacă primarul pe care, din păcate, l-am votat în 2016 nu ar fi fost atât de iresponsabil, acum am fi avut o școală cu câteva săli de clasă, măcar preșcolarii să fi învățat acolo. E bătaie de joc. Nu vrem să mai auzim de acest primar care ne-a mințit”, strigă sătenii din Focșasca.

Școala mică din Focșasca pentru 200 de copii

Într-un moment în care se vorbește de dezinfectanți, măști, tablete și internet, iată în ce condiții vin copiii din Focșasca la școală! Cu WC în fundul curții, de lemn, plus o toaletă turcească, fără să aibă un loc unde să se spele pe mâini. Este normal așa, domnule primar?

Oamenii mai spun că primarul Ionel a fost atât de dezinteresat de ceea ce se petrece în comună încât nu s-a mai preocupat să înlocuiască cei 4 km de cabluri de internet, furați cu un an în urmă. „Internetul este pe sponci. Unde e primarul acesta care ne-a mințit și și-a bătut joc de noi? De ce nu a înlocuit cablul, să aibă acum copiii din Focșasca internet bun, ca la oraș?

Mai degrabă, chemăm profesorul acasă, că la această școală nu se poate învăța cu atâta puhoi de copii, în două-trei săli. Nu au unde să se spele pe mâini, nu au toalete, nu au nimic”,

mai acuză localnicii.
Articol original

👍 Halal, primar de Tăcuta! Sute de copii din Focșasca încep anul școlar ca acum 100 de ani!

Next
« Next
Previous
Previous »