vineri, 4 septembrie 2020

Ionel Sandu, managerul Radical Grup: „O susțin pe Geanina Onilă! Va fi un primar bun, pentru toți albeștenii!”

O ȘANSĂ PENTRU ALBEȘTI… Geanina Onilă, un tânăr politician liberal din comuna Albești, are toate șansele pentru a ajunge primarul Albeștiului, după 27 septembrie. Are proiecte, are idei inovatoare, are viziune. Și, mai presus de toate, este cu sufletul alături de cei din comuna sa natală.

Ideea înființării unei piețe de legume și de fructe în zona Crasna, la Drumul European 581, l-a atras pe omul de afaceri Ionel Sandu, managerul general al Radical Grup, fiu al comunei Albești.

„Da, după analiza platformelor celorlalți, văzând ce idei și ce proiecte au fiecare, am decis să o susțin pe Geanina Onilă. O tânără cu charismă, care poate continua proiectele începute de fosta primăriță, Monica Amancei.

Aș vrea să remarc un lucru: de la Revoluție și până ce doamna Amancei a ajuns la primărie, Albeștiul nu a avut primar. Cât timp a stat în fruntea comunei, ne-a scos din noroaie, a făcut un cămin cultural și o școală, s-a zbătut pentru a scoate comuna Albești din conul de umbră în care căzuse.

Trebuie să recunosc, ca fiu al comunei, că am apreciat faptul că doamna Amancei s-a implicat în tot ce înseamnă activitățile Bisericii, atât personal, cât și din partea instituției.

Am susținut-o în toate proiectele legate de comunitate, pentru că îmi iubesc plaiurile natale și consătenii, și cât voi trăi voi fi legat de aceste pământuri”,

recunoaște Ionel Sandu.

Sunt și câteva neîmpliniri ale fostei administrații, pe care managerul Radical Grup dorește să le expună.

„Am avut cu doamna Amancei o discuție ca de la om și am rugat-o să instituie o Zi a Comunei, pentru că, pe lângă munca de zi cu zi, la o astfel de zi toată comuna se distrează și se simte bine. Mereu mi-a spus: „Stați, să termin de asfaltat”.

Și am tot așteptat, până ce părinții mei au murit și nu au putut să vadă și ei cum arată o zi a satului. Le plăcea tare mult de Irina Loghin, ar fi dorit s-o vadă măcar o dată. Ori, eu am ajutat alte comunități să o vadă și s-o asculte pe această doamnă a cântecului popular, l-am adus și pe Ion Paladi, dar nu am putut s-o duc pe Irina Loghin în comuna mea natală. Au murit părinții mei cu durerea asta în suflet, că nu au văzut și ei cum arată ziua comunei Albești, s-o vadă pe Irina Loghin cântând în comuna lor.

Trebuie, NEAPĂRAT, o zi a comunei Albești. Nimerit ar fi să se țină de Sf. Dumitru, pe vremuri era zi de bâlci la Crasna. Rog viitorul Consiliu Local ca prima hotărâre pe care o vor lua să fie instituirea unei zile a comunei Albești.

Să se facă o dezbatere publică și fiecare cetățean să spună când ar dori să avem o zi a satului. Fiii comunei trebuie să aibă un motiv în plus să revină acasă, să ne întâlnim cu toții și să petrecem de ziua noastră”,

propune omul de afaceri vasluian.

Un alt lucru pe care fiul Albeștiului îl reproșează primăriței Monica Amancei este faptul că „nu s-a implicat absolut deloc în atrage fonduri europene, nu a mers pe atragerea de fonduri UE”.

Și, iată, ajungem la un punct sensibil, în care se naște o întrebare: poate Geanina Onilă să fie primarul pe care și-l doresc albeștenii?

„Răspunsul meu este unul singur: DA. O spun din toată inima. Chiar dacă lumea spune că nu are experiență, se va înconjura de oameni cu viziune, capabili să ducă Albeștiul mai departe, să facă din comuna noastră o localitate europeană”,

explică Ionel Sandu.

Managerul general al Radical Grup susține întrutotul proiectul pieții de legume de la Crasna, promovat de candidata PNL la primăria Albești, Geanina Onilă, și spune că va fi șansa de dezvoltare economică a localității.

Și ar mai fi un lucru demn de luat în calcul de viitoarea administrație a Albeștiului.

„În 2018, am reînviat tradițiile de Anul Nou, un proiect susținut de mine, în care am prezentat Jienii, Haiducii, Arachii, Trupa lui Codreanu, Plugușorul. Am folosit, atunci, costume împrumutate de la alte comune, iar spectacolul a avut mare succes. De asta spun că noua conducere a primăriei va trebui să acceseze fonduri europene, să achiziționeze costume și tot ce este necesar pentru a reînvia tradițiile la Albești”,

a mai spus Ionel Sandu.
Articol original

👍 Ionel Sandu, managerul Radical Grup: „O susțin pe Geanina Onilă! Va fi un primar bun, pentru toți albeștenii!”

Next
« Next
Previous
Previous »