duminică, 13 septembrie 2020

Liderii PNL prevestesc eșecul în fața lui Buzatu. Cine i-a pus „botniță” lui Tătaru?

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan crede că, raportat la zona Moldovei, liberalii au o singură mare problemă electorală. La Vaslui, acolo unde Nelu Tătaru a evitat să participe în campania electorală, punând la înaintare un candidat de 12% la primăria Vaslui, Marius Arcăleanu. Consilierul local care stătea mai mult prin canalele Aquavas a primit sarcină ca, în 2 luni de zile, să câștige Consiliul Județean, deși nimeni din județ nu auzise de el. Asta e campanie serioasă?

Europarlamentarul dă de înțeles că PNL i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să se înscrie în lupta electorală pentru fotoliul de primar (??) în Vaslui, dar acesta a refuzat și a preferat să rămână la conducerea ministerului.

„Recunosc că situația de la Vaslui este una complicată, deși Mitică Buzatu ar trebui îngropat politic. Acolo putem avea surprize neplăcute. E singurul loc unde mă aștept la surprize neplăcute și doar pentru că Nelu Tătaru a preferat să stea și să facă o treabă de ministru foarte bună și îl felicit. Dacă acolo ar fi candidat Nelu Tătaru, Mitică Buzatu ar fi fost aruncat la lada de gunoi a istoriei“,

a mai afirmat Rareș Bogdan.

Și, totuși, care este adevărul? Dacă Tătaru ar fi avut șanse să câștige Consiliul Județean – nu Primăria Vaslui, cum eronat susține Rareș Bogdan – oare nu l-ar fi trimis PNL în lupta electorală? Sunt câteva scenarii care sunt foarte-foarte apropiate de adevăr.

Unul dintre acestea, cel mai fantezist, vorbește de un blat PSD-PNL la Vaslui, de care a avut habar Tătaru. O variantă greu de imaginat, dar care se vehiculează inclusiv în PNL, pentru că a-l trimite pe Arcăleanu, un necunoscut în județ, să câștige CJ Vaslui în fața lui Buzatu este o nebunie.

O a doua variantă ar fi legată de unele sondaje făcute de Tătaru, înainte de campania electorală, care arătau că el și PNL nu vor câștiga împotriva lui Buzatu. În acest caz, un eșec la Vaslui ar fi însemnat o regândire a celor din conducerea centrală privind adevărata valoare politică a ministrului Nelu Tătaru.

A treia ar fi că Tătaru vrea să candideze la Parlament, de pe prima poziție la deputați, caz în care poate să se gândească deja la legitimația de parlamentar, pentru că PNL la Vaslui va scoate 1-2 deputați și 1 senator. La fel, eșecul de la locale, în fața lui Buzatu, ar fi fost un duș rece și l-ar fi trezit pe Tătaru la realitate, plus că i-ar fi micșorat șansele la parlamentare.

Oricum ar sta lucrurile, situația pentru PNL nu este deloc bună, în județ, dat fiind că Tătaru a ras pe capete primari, consilieri locali și județeni, lideri de filiale, i-a radiat din partid. A rămas cu o mână de primari, contra celor 70 și ceva de primari de la PSD și ALDE (primarii ALDE sunt cei pe care ministrul Tătaru i-a aruncat ca pe o măsea stricată din partid și care acum vor să-și ia revanșa în fața liderului PNL Vaslui).

Oricum ar sta lucrurile – iar prima variantă, cea a blatului, se discută în multe locuri din județ – PNL trebuie să se pregătească de un eșec. Liberalii vor câștiga, se estimează, în jur de 10-14 primării, însă vor pierde masiv în multe comune. Observatorii politici spun că, în disperare de cauză, candidații PNL la primării au apelat la mijloace electorale de necrezut pentru o Românie europeană, cu atacuri la primarii în funcție și familiile lor, cu multe dezinformări și multă manipulare. Lucruri care îi vor costa electoral pe cei din PNL.

Articol original

👍 Liderii PNL prevestesc eșecul în fața lui Buzatu. Cine i-a pus „botniță” lui Tătaru?

Next
« Next
Previous
Previous »