luni, 14 septembrie 2020

Nu aveți mască, nu veți fi primiți la vot! De astăzi, continuăm starea de urgență!

AGITAȚIE… Guvernul a adoptat luni proiectul de hotărâre care prelungește stare de alertă, începând cu data de 15 septembrie, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Va exista obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea și ieșirea din secția de vot, iar cartea de identitate va fi introdusă informatic.

„Cine nu vrea să respecte regulile, atunci e posibil ca membrii comisiei să nu permită intrarea și exercitarea votului”,

spun oficialii din Guvern

„Deci se pot organiza și demonstrații, însă în limita regulilor stabilite pentru mitingurile electorale. De subliniat că pe partea campaniei continuă regulile care sunt cunoscute.

Numărul maxim rămâne la fel 50 în interior, 100 în exterior. Portul măștii, igiena”,

a declarat Raed Arafat, la finalul ședinței de luni a Guvernului.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a detaliat și regulile care vor exista în ziua votului pe 27 septembrie la alegerile locale.

„La nivelul secțiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al Ministerului Sănătății, împreună cu MAI și cu avizul AEP, va exista un ordin care va stabili regulile.

Obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrarea și ieșirea din secția de vot. Cartea de identitate va fi introdusă informatic.

Alegătorul va primi ajutor în acest sens. Cei care au buletine vechi vor fi manipulate de lucrătorii din secția de vot. Inclusiv portul măștii obligatoriu la toți cei care participă la procesul de vot și a celor care vin să voteze”,

a explicat Arafat.
Articol original

👍 Nu aveți mască, nu veți fi primiți la vot! De astăzi, continuăm starea de urgență!

Next
« Next
Previous
Previous »