luni, 14 septembrie 2020

Pensionarii Hușului vor primi bilete gratuite, la noile autobuze electrice. Anunțul primarului Ciupilan!

VESTE BUNĂ… Peste doi ani, municipiul Huși va avea un sistem de transport complet modernizat, cu trasee care vor acoperi tot orașul. Primarul Ioan Ciupilan spune că s-a bătut pentru ca acest proiect, care va reînființa transportul public în Huși, să prindă contur. Acesta a prezentat și noul traseu al autobuzelor electrice, care va străbate orașul.

„Mă mir cum de contracandidații mei nu s-au legat de cel mai important proiect al meu, la care țin foarte mult. Acest proiect este Planul de Mobilitate Urbană. Este un proiect în care asfaltăm cinci străzi, avem o pistă de biciclete, trotuare, 52 de stații de autobuz, 10 autobuze electrice, un depou, cu stație de reîncărcare, cu tot.

Practic, reînființăm transportul local în municipiul Huși, în cadrul unei societăți a primăriei, se numește Spații Verzi, Urban Transport, astăzi. În afară de faptul că ne protejăm sănătatea, din punct de vedere al mediului, putem să ne gândim să oferim facilități, atât la elevi, cât și la pensionari, facilități care vor merge până la oferi bilete gratuite. Eu zic că e un lucru foarte mare.

Mai înființăm un nou traseu, care pleacă din Cârța-bariera Pascal-Crucii-David-Ana Ipătescu-Anton Sârbu, urcă pe Gheorghe Frenți, intră pe 22 decembrie, intră în cartierul III, pe Ciprian Porumbescu, ajunge la Stația Meteo, coboară pe Grigore Leu, iese la Azilul de bătrâni, vine din nou în sens giratoriu la Lidl, coboară pe Anton Sârbu și iese din nou în bariera Pascal.

E un proiect de 8,7 milioane de euro. Probabil, asta îi deranjează foarte tare pe contracandidații mei, pentru că realizând acest proiect lumea va înțelege că aceia care am condus primăria din 2008 încoace, eu și cu echipele cu care am lucrat, nu ne-am gândit decât la sloganul „Îmi pasă de orașul meu”, slogan care ne-a obligat în permanență să facem totul pentru Huși”,

spune primarul Ioan Ciupilan.
Articol original

👍 Pensionarii Hușului vor primi bilete gratuite, la noile autobuze electrice. Anunțul primarului Ciupilan!

Next
« Next
Previous
Previous »