miercuri, 9 septembrie 2020

Proiectul de construire a unei piețe agroalimentare la Fălciu poate continua

Primarul comunei Fălciu, Mihai Moraru, obține o victorie așteptată in instanță și poate duce la capăt implementarea proiectului „Construire piață agroalimentară Fălciu”.

Curtea de Apel Iași a finalizat dosarul de revendicare imobiliară și plată lipsă folosință teren nr. 6790/189/2016.

Cum era de așteptat, comuna Fălciu a câștigat și astfel are de încasat de la Cooperativa de Consum Murgeni, următoarele sume: 3.500 lei cheltuieli de judecată stabilite de Curtea de Apel, 10.070 lei c/v lipsire de folosință a terenului, 162.250 lei reprezentând prejudiciu produs și 41.630 lei cheltuieli de judecată conform Sentinței civile nr. 556/2019 a Judecătoriei Bârlad.

”Având în vedere soluția Curții de Apel Iași, Primăria comunei Fălciu a notificat în data de 5.08.2020 Cooperativa de Consum Murgeni, ca în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea notificării, să achite către bugetul Comunei Fălciu sumele mai sus menționate, în valoare totală de 217.450 lei, dar aceasta nu s-a conformat. Astfel, hotărârea judecătorească a fost înaintată către executorul judecătoresc în vederea recuperării sumelor. În tot acest timp, Primăria Fălciu fost în imposibilitatea de a construi sau de a amenaja terenul având în vedere că acesta era în litigiu. După recuperarea sumelor, se va proceda la implementarea proiectului ”Construire piața agroalimentară Fălciu”, a declarat Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Articol original

👍 Proiectul de construire a unei piețe agroalimentare la Fălciu poate continua

Next
« Next
Previous
Previous »