mar╚Ťi, 22 septembrie 2020

Radare Thales AESA

Sa incepem cu setul AESA multifascicul – modelele cu raza medie spre lunga deja in uz:

  • NS100 Banda E/F 3D cu distanta de detectie a tintelor de suprafata pana la 80km si a celor aeriene de pana la 280km, si capacitate de ghidare a tragerii artileristice anti-suprafata respectiv rachete sol-aer. Echipeaza LMV (Littoral Mission Vessels) olandeze. A aparut si o versiune mai puternica, NS200.
  • SeaMaster 400 banda E/F – radar cu panouri fixe, cu distanta de detectie a tintelor de suprafata pana la 70km si a celor aeriene de pana la 250km
  • Smart-L – radar 3D cu distanta de detectie a tintelor de suprafata pana la 60km si a celor aeriene de pana la 480km, si capacitate de detectie si urmarire a rachetelor balistice de pana la 2000km. Doar antena cantareste 9 tone. Echipeaza fregatele de aparare AA daneze, olandeze (De Zeven Provinicen), germane, frantuzesti si italiene (clasa Horizon) dar si britanice, Type 45 dar si portavionul clasa Queen Elizabeth.
  • Smart-S Mk2, fratele mai mic – radar 3D in  banda E/F cu distanta de detectie a rachetelor pana la 50km si a tintelor aeriene de pana la 200km, si capacitate de iluminare pentru rachetele ESSM.

si pentru ca ar fi prea mult de scris, sa lasam vocea povestitorului ­čÖé

 

si cel mai nou membru al familiei: Thales Seafire – conceput pentru FREMM si implementat si la fregatele de talie intermediara FTI:

iar aici avem integrarea sistemelor pe o nava:

Si cam atat… doar semnalam niste chestii, in contextul in care Thales este asociat si cu Raytheon in Thales Raytheon Systems.

 

Marius Zgureanu

Loading spinner

The post Radare Thales AESA appeared first on Romania Military.

Articol original

­čĹŹ Radare Thales AESA

Next
« Next
Previous
Previous »