luni, 14 septembrie 2020

Ruina din Huși pe care s-au cheltuit 7 milioane de lei! Primarul Ciupilan prezintă povestea IREALĂ a clădirii!

JALNIC… Mii de hușeni au trecut, de-a lungul anilor, pe lângă ruina fostului Muzeu municipal. O clădire superbă, odinioară, dar care acum zace în bălării. Ceea ce nu știu hușenii este că acolo s-au cheltuit peste 1,2 milioane de euro, pentru a aduce clădirea în starea de ruină de astăzi.

Primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, prezintă povestea absolut incredibilă a modului în care s-a cheltuit 7 milioane de lei, bani de la Guvern, pentru a aduce clădirea în acest stadiu de neimaginat.

Lucrările au început în 2006 și nu sunt terminate nici astăzi.

„Ca să nu acuz pe nimeni, acum, proiectul de reabilitare a Muzeului este la ISU, pentru a primi avizul, să fie finalizat proiectul și scos la licitație.

O să mă întrebe cineva: de ce așa târziu? E simplu. Acum 16 ani, pe timpul guvernării PNL, în vremea în care la Huși primar era doctorul Stafie, iar Consiliul Local era condus de Alianța DA, muzeul a fost predat Muzeului Culturii, în vederea modernizării.

De atunci și până acum, vedeți ce lucrări s-au făcut la muzeu. În momentul în care m-am dus la Ministerul Culturii și am încercat să ridic problema, să reiau construcțiile, mi s-a spus: „Aveți o singură soluție. Dacă vreți, semnați recepția la lucrările care au fost efectuate, vă dăm muzeul înapoi și întocmiți un proiect, pe care vi-l finanțăm”. M-am uitat la acel director și i-am spus: „Cam care e valoarea acelor lucrări?”, la care directorul, scurt, sec, îmi spune: „1,2 milioane euro”. „Cum? Muzeul, Casa Adam Mitache, când ați preluat-o era funcțională. Astăzi, este distrusă. Ați băgat 1,2 milioane de euro ca să o distrugeți? Nu pot”, am replicat.

Primarul Ciupilan a cerut Ministerului Culturii să-și facă propria recepție, pentru suma de 7 milioane de lei, cheltuită până acum pe ruina de la Muzeul municipal. După mai multe discuții, s-a găsit o firmă de proiectare. Rămâne de văzut dacă ISU va da aviz favorabil, pentru ca lucrarea să continue.

Articol original

👍 Ruina din Huși pe care s-au cheltuit 7 milioane de lei! Primarul Ciupilan prezintă povestea IREALĂ a clădirii!

Next
« Next
Previous
Previous »