vineri, 4 septembrie 2020

Trăinicia în căsătorie, sărbătorită la Gura Ocniței. FOTO

În ciuda vremurilor vitrege pe care le trăim, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, încercă să păstreze tradițiile, să țină aprinsă flacăra obiceiurilor locale. Aseară, într-un cadru restrâns generat de pandemie și cu tot tacâmul impus de starea de alertă, cu măsurile de protecție necesare, 10 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă au fost celebrate de autoritățile locale.

Evenimentul s-a consumat în sala de spectacol a Căminului cultural din localitate. Cele mai longevive familii din comună au fost felicitate și de aleșii locali care, în aceiași incintă, participaseră la o ședință de Consiliu Local. În afară de urările de viață lungă și paharul de șampanie aferent, edilii i-au recompensat pe bătrâni și cu o sumă de bani.

„Este deja intrat în firescul lucrurilor, în normalitate, a-i sărbători și prețui așa cum se cuvine pe bătrânii noștri, pe cei care sunt un exemplu de trăinicie, de conviețuire în înțelegere și armonie atâția ani. Să fii împreună 50 de ani, la bine și la rău, să poți depăși toate neajunsurile și crizele existențiale, care apar, vrei sau nu vrei, într-o viață de om, nu este tocmai usor. Vârstnicii pe care i-am sărbătorit sunt un exemplu viu al durabilității, al vitalității și importanței conceptului de cuplu, de familie creștină”, ne-a precizat Sorin Vasile Ioniță – primarul comunei Gura Ocnița.

 

Articol original

👍 Trăinicia în căsătorie, sărbătorită la Gura Ocniței. FOTO

Next
« Next
Previous
Previous »