luni, 19 octombrie 2020

A vrut să introducă în România țigări de 1.300 de lei, dar s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei!

GHINION… Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în căptușeala unei valize, în compartimentul tahografului și pe cutia de viteză a unui camion, peste 5.300 de țigarete de contrabandă.

În data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, B.S., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, ambele vehicule fiind înmatriculate în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în căptușeala unei valize, în compartimentul tahografului și pe cutia de viteză a camionului, cantitatea totală de 5.380 de țigarete (269 de pachete), de diferite mărci, fără însemne accizabile.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigărilor, în valoare totală de 1.345 de lei, și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Articol original

👍 A vrut să introducă în România țigări de 1.300 de lei, dar s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei!

Next
« Next
Previous
Previous »