duminic─â, 4 octombrie 2020

Antonov An-2 scos la sacrificiu

Azerii au scos la inaintare batranul Antono An-2, transformandu-l intr-un fel de drona. Astfel, in locul pilotului au montat un kit care permite zborul aparatului fara echipaj la bord.

Logica azerilor nu este sa loveasca ceva cu An-2-ul ci doar sa-i faca pe armeni sa-si desconspire pozitiile camuflate ale sistemelor anti-aeriene. Armenii trag dupa Antonov, cel mai probabil o drona azera urmareste totul, mai apoi sistemele armene sunt luate la ochi si de aici incepe statistica acestui razboi.

Antonov An-2 este cel mai mare avion bi-plan care este inca operational in lume si cred ca este si cel mai mare avion (dpdv al incarcaturii pe care o poate transporta) cu un singur motor.

Civil din nastere (a aparut inca din 1947) An-2 s-a dovedit un excelent aparat pentru absolut orice iti poate veni in minte: stropeste culturile, face transport de marfa si pasageri, antrenament pentru parasutisti etc.

Fortele Aeriene Romane a avut in dotare un numar de aparate An-2 pe care le foloseau la antrenamentul parasutistilor dar din pacate in urma unui accident stupid din vina pilotilor (aparatul se pare ca era supra-incarcat) An-urile au fost retrase.

Dar inca le mai putem vedea zburand ca aparate cu atributii in agricultura.

Din imaginile obtinute cu ajutorul satelitilor, se poate observa ca azerii au mobilizat peste de 50 de aparate Antonov An-2 pe aeroportul din Yavlakh, pentru a fi folosite pe post de detectoare de sisteme AA la sol, asta bineinteles pana cand armenii se vor prinde figura si atunci vor lasa batranele Antonov-uri sa zboare linistite in treaba lor.

Doar ca daca se adauga si o camera de luat vederi la kitul deja instalat si cateva sute de kilograme de explozibil, drona Antonov poate face pasul spre statutul de kamikaze si atunci trebuie s-o dai jos pentru ca nu sti ce poarta-n pantec…

De mirare de unde au facut rost azerii de atat de multe An-2-uri.

PS De unde putem noi observa ca ideea unora, nu dam nume, de a transforma avioane batrane in drone nu este deloc imposibila.

GeorgeGMT

Loading spinner

The post Antonov An-2 scos la sacrificiu appeared first on Romania Military.

­čĹŹ Antonov An-2 scos la sacrificiu

Next
« Next
Previous
Previous »