vineri, 9 octombrie 2020

Avalanșă de școli, care se închid din cauza Covid! Învățământul vasluian, pe butuci!

CU COVIDUL LA ORE… Nu există zi în care să nu menționăm, de o săptămână și ceva, închiderea de școli, grădinițe sau licee în tot județul Vaslui, pe motiv de Covid 19. Ieri, pentru Prefectura Vaslui a fost o zi plină în astfel de evenimente.

La prima oră a dimineții, s-a decis în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență schimbarea scenariului de funcționare al școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Viișoara din galben în verde, începând cu data de 8 octombrie.

Au urmat alte decizii importante. La prânz, s-a decis reluarea cursurilor prin trecerea de la scenariul 3 la scenariul 1 și 2, pentru un număr de cinci clase din trei unități școlare, începând cu data de 8 octombrie, respectiv pentru Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Vaslui, Liceul Ștefan Procopiu și Grădinița cu Program Normal Bârzești.

Spre seară, iar s-a trecut la închiderea de școli, pentru că s-a decis suspendarea cursurilor școlare organizate în scenariul nr. 1 și 2 în 55 de clase din opt unități de învățământ, printre care și Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși.

Prefectura a anunțat că în perioada de suspendare a cursurilor, conducerile celor 8 unități de învățământ va dispune realizarea următoarelor activități obligatorii:

  • a) curățenia și aerisirea claselor/ sălilor;
  • b) dezinfecția curentă și terminală a spațiilor celor 8 unități de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;
  • c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toți contacții direcți din

cadrul unităților de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/carantinați la domiciliu.

Articol original

👍 Avalanșă de școli, care se închid din cauza Covid! Învățământul vasluian, pe butuci!

Next
« Next
Previous
Previous »