duminică, 4 octombrie 2020

Cai putere, îndemânare și curaj la Campionatul Național de Off Road, Șotânga 2020

Sâmbătă, 3 octombrie. Zi blândă de miez de toamnă. Parcă nesperat de caldă pentru aceasta lună în care, de obicei, natura începe să-și facă pregătirile pentru iarnă. Tocmai bun timpul, atmosfera, terenul pentru participanții la cea de-a șaptea ediție a Campionatului Național de Off Road Corb 33 desfășurată la Șotânga.

Locația unde a fost cantonată baza tehnică și logistică a fost una inspirată din toate punctele de vedere. Islazul comunal aflat pe un platou, la înălțime de restul localității, așezat între pădurile dese ale Priseacăi și Vulcanei.

În zare, nu prea departe, puteau fi admirate masivele muntoase Bucegi și Leaota. Zeci de automobiliști, iubitori ai cailor putere s-au adunat anul acesta la Șotânga pentru a concura într-una dintre cele mai frumoase și dificile curse organizate vreodată în România.

Mașini de toate tipurile și toate mărcile, multe modificate tehnic tocmai pentru a face față acestei dure competiții, zonelor greu accesibile aflate pe culoarul de concurs. Mult noroi, autovehiculele, adevărate tancuri, unele dintre ele, erau deja intrate în atmosferea locurilor. Chiar și curajoșii piloți și copiloți „gustaseră” din lutul zonei. Tabăra, plină de viață. Corturi, locuri de socializare. Zonă specială pentru mașini unde se făcea alimentarea, reviziile tehnice și eventualele reparații. Majoritatea concurenților obișnuiți să viețuiască pentru câteva zile în condiții vitrege au locuit pe perioada competiției la corturi sau în rulote.

Ieri a fost a treia zi de concurs. După obișnuitul briefing, după discuțiile cu concurenții, după ce s-au pus la punct ultimele detalii tehnice, bolizii s-au aliniat la linia de start. Motoare turate, emoții, fum, bucurie. La 10:40 primele mașini au pornit în viteză spre zona de nord, pierzându-se rapid în desișul pădurii. O cursă dură, derulată în perimetre nu tocmai prielnice care, conform regulamentului, s-a întins pe parcursul a 8 ore. Printre concurenți, cu îmbărbătări, cu sfaturi, cu răspunsuri și soluții la probleme tehnice sau administrative cei doi organizatorii ai acestei renumite competiții Roxana Ciuhulescu și Silviu Bulugioiu. La competiție, printre participanți l-am văzut și pe cunoscutul interpret Cheloo, unul dintre amfitrionii renumitei emisiuni de divertisment „iumor „.

👍 Cai putere, îndemânare și curaj la Campionatul Național de Off Road, Șotânga 2020

Next
« Next
Previous
Previous »