miercuri, 21 octombrie 2020

Doi turci cu documente false, descoperiți într-un autocar de Chișinău!

MULT TUPEU… Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința a doi bărbați cu cetățenie turcă care au prezentat la controlul de frontieră documente false pentru a putea ajunge în Spațiul Schengen.

În data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a intra în țară, ca pasageri într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chișinău-Cluj, cetățenii turci A.F. și O.A., în vârstă de 24, respectiv 35 de ani.

La controlul de frontieră, A.F. a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităților germane, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie, iar O.A., un permis de ședere temporară, sub formă de autocolant tip viză, eliberat pe numele lui de autoritățile germane.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, au fost efectuate verificări specifice, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că nici cartea de identitate germană, nici permisul de ședere temporară nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat documentele descoperite la controlul de frontieră în Turcia, prin intermediul unor conaționali, achitând diferite sume de bani și că urmau să le folosească în Germania.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cazuri, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articol original

👍 Doi turci cu documente false, descoperiți într-un autocar de Chișinău!

Next
« Next
Previous
Previous »