sâmbătă, 31 octombrie 2020

Evenimentele Drone&Girls și Roboții Ruginiști au obținut finanțare Meet and Code 2020!

Evenimentele de tehnologie “Meet and Code” 2020, organizate de prof. Carmen Chirițescu, de la Asociația ”Anghel Rugină 2007” Vaslui în parteneriat cu Asociația ”Techsoup”, atât online, cât și tradițional, s-au încheiat.

Elevii au invățat medii de grafică interactive unde au programat roboti virtuali.

Dupa o serie de momente desfasurate online au utilizat si programat robotii si dronele achizitionate, formându-și reprezentări corecte despre noile tehnologii si lumea în care trăiesc și în care vor munci.

Printre resursele folosite amintim platforma https://lab.open-roberta.org , https://code.org/

”Evenimentele noastre „Drone&Girls” și „Robotii Ruginisti” au fost finanțate prin inițiativa Meet and Code susținută la nivel european de compania de software SAP. În România, inițiativa este coordonată pentru cel de-al 4-lea an consecutiv de Asociația Techsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week: #meetandcode #codeEU #SAP4Good. În cadrul evenimentelor s-au implicat elevi din școlile vasluiene partenere ale Asociației ”Anghel Rugină 2007” Vaslui : Școala Gimnazială “Ștefan Cel Mare”, Școala Gimnazială “Constantin Parfene”, Școala Gimnazială “Elena Cuza”, Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, Colegiul Economic „Anghel Rugină”. Mulțumesc elevilor participanți, părinților și partenerilor”, a spus prof.Carmen Chirițescu.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori.

Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Articol original

👍 Evenimentele Drone&Girls și Roboții Ruginiști au obținut finanțare Meet and Code 2020!

Next
« Next
Previous
Previous »