duminică, 4 octombrie 2020

Mergem la vot, peste două luni de zile. Pe 6 decembrie, Vasluiul alege viitorii parlamentari!

REÎNCEPE CAMPANIA… În ciuda încercărilor făcute de parlamentarii PSD, pentru amânarea alegerilor parlamentare pentru 14 martie 2021, liberalii susțin că nu se poate face nimic și că alegerile vor fi derulate pe 6 decembrie, la termenul stabilit în vară.

Premierul Ludovic Orban spune că propunerea legislativă privind amânarea alegerilor parlamentare nu poate fi dezbătută, pentru că legea care dă dreptul Parlamentului să stabilească data scrutinului nu este încă în vigoare. Premierul susține în continuare varianta stabilită de Guvern.

„Am văzut că s-a mai emis o decizie a CCR, care pe mine m-a surprins și bănuiesc că nu numai pe mine, dar asta e. Deocamdată nu afectează procesul electoral. Noi avem toate procedurile angajate și aflate în derulare, în conformitate cu prevederile legale.

Până nu se publică motivarea CCR, nu poate intra în vigoare legea prin care Parlamentul și-a arogat competența de a stabili data alegerilor. Mai e până la intrarea în vigoare a legii. Proiectul de lege anunțat de domnul deputat Dohotaru, care urmărește stabilirea datei alegerilor la 14 martie, nu poate să intre încă în dezbatere pentru că nu este în vigoare legea care dă competența Parlamentului să stabilească data alegerilor.

Evident, vom folosi toate pârghiile legale și constituționale. Este nevoie de un Parlament nou, care să fie conform cu voința oamenilor, care să fie o oglindă fidelă a opțiunilor politice ale cetățenilor români.

Parlamentul de azi este votat în 2016, nu mai are nicio legătură cu realitatea politică, cu opțiunile politice ale românilor, este un Parlament controlat de PSD, care ia numai decizii care fac rău României. Fiecare zi în plus cu această majoritate duce la decizii care pot să facă rău pe termen mediu și lung României”,

explică Orban.

În actuala structură, județul Vaslui are zece parlamentari. PSD are doi senatori și patru deputați, PNL a avut un deputat, trecut la ALDE, PMP – un mandat, iar USR – un mandat.

Articol original

👍 Mergem la vot, peste două luni de zile. Pe 6 decembrie, Vasluiul alege viitorii parlamentari!

Next
« Next
Previous
Previous »