vineri, 2 octombrie 2020

Pensionarii din bazarul Vaslui, reclamați: „Vând cd-uri pirat, ascunse sub haine!”

SCANDAL… De ani de zile, circulă tot felul de povești despre ceea ce se petrece în bazarul din Vaslui. Unii acuză faptul că acolo se face evaziune fiscală, în timp ce alții susțin că, în acest loc, câștigă o bucată de pâine câteva sute de persoane. Pentru toți cei aflați acum în bazar, primăria a anunțat că va pregăti spații speciale în noul bazar al orașului, lângă Sala Sporturilor.

Dar, până ce se va deschide noul complex comercial al orașului, iată că apar și reclamații-bombă, care dezvăluie situație din actuala locație a bazarului. Un cititor Vasluianul.ro a trimis o sesizare – probabil, este vorba de o persoană care lucrează în bazar – despre ceea ce se petrece pe fostul teren de oină al Vasluiului.

Fără a comenta în vreun fel, iată ce susține cititorul nostru:

„Bună ziua. Vă scriu în legătură cu un fenomen care se desfășoară de foarte, foarte, foarte mulți ani în BAZARUL Vaslui: munca la negru, efectuată de pensionari.

Stimată redacție, pensionari pe caz de boală și de drept muncesc la negru la diferite firme din bazar. Firmele la care lucrează acești pensionari nu au dreptul legal să angajeze cu contract de muncă, fiind vorba de PFA sau AF.

De asemenea, aceste PFA ocupă o mulțime de tarabe în bazar, au angajați pensionari sau membri ai familiei, deși forma juridică nu le permite. Dacă ești Persoană Fizică Autorizată (PFA), înseamnă că lucrezi singur, nu cu soția, copilul etc. Au ocupat tarabe în locuri diferite, nu au case de marcat, nu au acte pe marfa comercializată.

De asemenea, în chioșcul specializat pe vânzarea de cd-uri audio se vând cd-uri pirat! Deși legea prevede clar că în aceste chioșcuri nu se vând alte produse decât cele audio video, se vinde îmbrăcăminte. Autorizația de funcționare a acestui magazin este strict pentru produse audio video, dar se vinde și îmbrăcăminte, astfel că cd-urile pirat sunt ascunse. Sub haine se găsesc cd și stikuri pirat.

Și cine credeți că vinde cd-ur pirat?? Un Pensionar!!!”.

Articol original

👍 Pensionarii din bazarul Vaslui, reclamați: „Vând cd-uri pirat, ascunse sub haine!”

Next
« Next
Previous
Previous »