luni, 19 octombrie 2020

Vasluian, la pas prin orașul lui Tănase. Zero cheflii, zero violatori!

IMAGINE GREȘITĂ… Multă lume din afara Vasluiului și-a făcut o părere negativă despre oraș și județ. Foarte mulți dintre cei care vin în reședința de județ cred că vor găsi aici sărăcie, cerșetori și infractori cât cuprinde.

În realitate, găsesc un oraș în care fiecare familie are câte două mașini, parcuri pline de verdeață, străzi liniștite. Un vasluian a făcut propria cercetare: este Vasluiul atât de agresiv și de urât, precum pare? Iată ce a constatat.

„Bună ziua, dragi prieteni! Vă invit…. la pas și taifas prin Vaslui.

Nu reușesc să iau des la pas aleile frumosului nostru oraș, dar atunci când reusesc mă încearcă mai mereu sentimente contradictorii. De ce i-or fi spunând unii guralivi „polul sărăciei” sau de ce mulți „cunoscători” zdrobesc mereu tescovina până se îmbată majoritatea vasluienilor!!??

Am auzit chiar și oameni care au văzut lumina soarelui la naștere pe sub bratul învingător a marelui Ștefan cel Mare și Sfânt, dar care acum „o dau cu mucii în fasole” vorbind, vezi Doamne!, ca la Capitală și blefturind cum se pricep ei mai bine locul și oamenii unde și care i-au crescut,că de educat se pare că nu prea au reușit…

Nu suntem noi cei mai frumosi, cei mai deștepți, cei mai civilizați, dar nici de râsul lumii să știți că nu suntem! Dar, cum eu vreau să văd partea plină a paharului și având ocazia, rară, de altfel, de a lua o parte a orașului la pas ,mi-am zis, parcă și eu convins de insistențele unei părți a mass-media, să încerc să văd câți „cheflii” întâlnesc eu prin prin oraș astăzi!!??

Zis și făcut. M-am pornit pe alei cu degetele pregătite să le îndoi, ca să-i număr și să-i țin minte. Ce să vedeți, prieteni!? Neam de „oțetari” pe nicăieri. Măi, să fie…!!! Chiar așa !?

Mai intru pe la o bancă, mai merg spre primărie, pentru a rezolva problemele pentru care plecasem la drum, dar … nimic, fraților. Nimic !!. Nu că nu am avea și noi „sugativele” noastre, dar… nici nu calci pe ei, ziua, în amiaza mare.

Am văzut doar oameni civilizați, marea lor majoritate cu măști de protecție pe față, familii de bătrânei, plimbându-se la braț, elevi care mergeau sau ieșeau de la școală, oameni tineri, frumoși, care își vedeau fiecare de ale lui și care nu semănau deloc cu „renumiți violatori”, cum încearcă unii să-i catalogheze pe tinerii de pe la noi”,

spune vasluianul nostru.
Articol original

👍 Vasluian, la pas prin orașul lui Tănase. Zero cheflii, zero violatori!

Next
« Next
Previous
Previous »