joi, 12 noiembrie 2020

Adio, petreceri de 1 Decembrie! Starea de alertă, prelungită până pe 14 decembrie! Amenzi de jumătate de miliard de lei vechi, la Vaslui!

MĂSURI DURE… Starea de alertă a fost prelungită în România. Raed Arafat a anunțat că a fost aprobată o nouă hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie. Este măsura luată joi seara de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar vasluienii vor trebui să țină cont de asta.

„Domnule prim-ministru, s-a terminat votul, este adoptată hotărârea CNSU, prin ea se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, iar măsurile propuse nu prevăd măsuri noi față de cele care sunt în vigoare”,

a declarat Raed Arafat, în ședința de Guvern.

„Practic, menținem setul de măsuri anterior, inclusiv setul de măsuri cu aplicabilitate locală în funcție de indicele de răspândire și, de asemenea, setul de măsuri național”,

a completat, în ședință, premierul Ludovic Orban.

Șeful DSU a arătat că menținerea pentru 30 de zile a restricțiilor adoptate recent este necesară pentru a se vedea un „impact real” al aplicării acestora.

Raed Arafat a precizat, totodată, că reglementările privind ziua votului pentru alegerile parlamentare sunt cuprinse în proiectul de hotărâre pe care Guvernul îl va adopta, care se referă la prelungirea stării de alertă. „Sunt în hotărârea de Guvern”, a spus șeful DSU.

La Vaslui, curg amenzile pentru nerespectarea deciziilor CNSU. Peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 50 de polițiști locali au desfășurat 17 acțiuni și misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 1.080 de persoane.

Peste 320 de persoane au fost depistate nerespectând măsurile individuale de protecție și 27 de persoane nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/ libera circulație, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 51.500 lei.

De asemenea, peste 230 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.

Articol original

👍 Adio, petreceri de 1 Decembrie! Starea de alertă, prelungită până pe 14 decembrie! Amenzi de jumătate de miliard de lei vechi, la Vaslui!

Next
« Next
Previous
Previous »