luni, 2 noiembrie 2020

Agenții de poliție vasluieni protestează! „Nu mai rezolvăm dosare, îi vânăm pe cei care nu au mască!”

TENSIUNE… Situație tot mai tensionată în Poliția Română, ajunsă acum un instrument de luptă al Guvernului în lupta cu cei care nu poartă mască sau nu respectă reglementările de protecție împotriva Covid 19. Numai în ziua de 1 noiembrie, peste 130 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 44 de polițiști locali au desfășurat 16 acțiuni și misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 713 persoane. Numai puțin de 150 de persoane au fost depistate nerespectând măsurile individuale de protecție, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 32.700 lei.

Astfel de statistici i-au iritat la maxim pe agenții de poliție vasluieni, care protestează alături de colegii lor din toată țara.

„Cât mai trebuie să suportăm?

Trăim vremuri grele, fără precedent, datorită răspândirii noului Coronavirus, starea de urgență s-a transformat în stare de alertă, apoi a fost prelungită, măsurile impuse populației sunt tot mai multe iar perioada aceasta, din nefericire, va mai dura cel puțin câteva luni.

În aceste condiții, polițiștii care acționează în stradă resimt o presiune aflată în creștere, din partea șefilor, numărul dispozițiilor și implicit obligațiile, cresc odată cu numărul de persoane infectate cu SARS-COV-2, iar principalul indicator de muncă constă în numărul de acțiuni organizate și sancțiuni aplicate pe această linie, respectiv Legea nr.55/2020.

Ca să se înțeleagă mai bine, facem precizarea că restul problemelor cu care se confrunta poliția până la apariția acestui virus există în continuare, iar oamenii și timpul sunt la fel ca înainte de pandemie! Practic nu mai prindem hoți, nu mai rezolvăm cauze penale, ordinea publică, criminaliștii, proximitatea, judiciarul, nu mai au altă treabă decât să-i vâneze pe cei care nu poartă mască!

Aici intervine „măiestria” unor șefi profesionali care, prin diverse dispoziții scrise sau verbale, obligă oamenii din subordine să lucreze peste program, 12-16 ore pe zi, astfel încât polițiștii să fie „la vedere”, șefi care impun normă de contravenții aplicate și toate acestea la comandă politică.

Politicienii, atât cei aflați la putere cât și cei din opoziție, trebuie să cunoască problemele reale pe care le au polițiștii, faptul că sunt nevoiți să lucreze suplimentar datorită lipsei de personal și că sunt plătiți prost în comparație cu riscurile la care se expun prin natura acestei meserii.

Mai nou, au apărut și alte frustrări, prin discriminările existente la acordarea unor drepturi personalului implicat în activitățile de prevenire și combatere a răspândirii virusului, context în care amintim că și polițiștii se află în prima linie, că și ei își riscă permanent sănătatea și chiar viața, că și ei au copii care învață de acasă și care trebuie supravegheați.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție este asaltat de sesizările membrilor din toată țara, prin care se reclamă aceste abuzuri, oamenii s-au săturat să tot facă sacrificii personale, în condițiile în care angajatorul nu joacă corect și nu respectă munca lor”,

se arată în comunicatul SNAP.
Articol original

👍 Agenții de poliție vasluieni protestează! „Nu mai rezolvăm dosare, îi vânăm pe cei care nu au mască!”

Next
« Next
Previous
Previous »