miercuri, 4 noiembrie 2020

Bombă cu ceas în administrația județeană! Mii de salariați DGASPC Vaslui nu au asigurare medicală!

SCANDALOS… Peste 4.000 de asistenți sociali angajați a Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC-uri) din cinci județe nu beneficiază în prezent de asigurare medicală, deoarece nu și-au primit salariile pe una sau două luni.

Este afirmația făcută, ieri, de către președintele Federației Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – COLUMNA, Sorin Cristian Stan, în timpul mitingului organizat de organizația sindicală în fața Guvernului.

„Acești oameni, sunt peste 4.000, nu sunt asigurați medical, într-o perioadă de pandemie. Deci cardul lor (de sănătate, n.r.) e blocat. Dacă au nevoie de asistență medicală, cardul nu există”,

a afirmat Sorin Cristian Stan.

Mai multe zeci de asistenți sociali membri ai organizației sindicale au participat miercuri la o manifestație de protest în Piața Victoriei, acuzând faptul că peste 4.000 de angajați din DGASPC-urile din județele Bacău, Giurgiu, Neamț, Vaslui și Mehedinți nu și-au primit salariile pentru lunile septembrie, iar unii pentru august și septembrie.

În context, Sorin Cristian Stan a atras atenția că după data de 10 noiembrie DGASPC-urile din alte 15 județe vor fi în imposibilitatea de a-și plăti salariații.

„Motivul principal (al mitingului, n.r.) este că cinci DGASPC-uri – Bacău, Giurgiu, Neamț, Vaslui și Mehedinți – nu și-au primit salariile de o lună sau de două luni, iar după 10 noiembrie vor intra în incapacitate de plată încă vreo 15 DGASPC-uri. În momentul de față avem în jur de 4.000-5.000 de salariați care nu și-au primit salariile. Vorbim de angajații din asistența socială și protecția copilului.

Pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din fiecare județ, ordonatorul principal de credite este Consiliul Județean. Noi am sesizat din septembrie că se va ajunge în situația asta, s-a făcut rectificare bugetară și s-a intrat într-un joc politic care consider că este inconștient.

Adică Parlamentul a modificat rectificarea bugetară, președintele n-a promulgat-o și când s-o promulge, după 30 de zile, Guvernul a atacat-o la Curtea Constituțională. și suntem în noiembrie. Oamenii nu și-au primit salariile pe septembrie și unii de pe august – unii două luni, alții o lună”,

a menționat Sorin Cristian Stan.

Liderul sindical al asistenților sociali a susținut că Guvernul nu a mai trimis Consiliilor Județene, începând din septembrie, banii necesari pentru salariile asistenților sociali, astfel că 40.000 de asistenți sociali sunt în pericol să nu își primească salariile pe luna octombrie.

Articol original

👍 Bombă cu ceas în administrația județeană! Mii de salariați DGASPC Vaslui nu au asigurare medicală!

Next
« Next
Previous
Previous »