vineri, 6 noiembrie 2020

Bradley M2A4

Programul US Army de inlocuire a “batranei” Bradley (intrata in dotare in anii “80) este intr-o evidenta intarziere asa ca o noua versiune apare ca fiind necesara.

OMFV (optionally manned fighting vehicle) are in vedere dotarea armatei americane cu o noua masina de lupta a infanteriei pe senile si evident scoaterea la pensie a Bradley, dar deocamdata lucrurile merg mai greu si astfel necesitatea unei modernizari a dus la varianta M2A4.

Noua versiune va fi din standard pregatita pentru dotarea cu un sistem activ de protectie – Iron Fist Light Decoupled (IFLD) – va dispune de o garda la sol semnificativ mai mare (510mm fata de doar 380mm), un motor de 675cp, sisteme de comunicatii noi, IFF, softwere adus la zi [Force XXI Battle Command Bridge, and Below (FBCB2)].

JLTV dotata cu sistemul  Iron Fist Light Decoupled (IF-LD)

Vehiculul va beneficia si de senile mai usoare, amortizoare noi, un sistem dual de urmarire si incadrare a tintei, posibilitatea urmarii automate a tintei desemnate. Tunul ramane unul Bushmaster 25mm care poate folosi atat proiectile perforante (anti-blindaj) cat si explozive.

Interesant este ca un tun rezonabil clibrul 25mm se dovedeste a fi suficient pentru a penetra blindajul unui tanc mai vechi (T 55 de exemplu). M2A4 va dispune in continuare de lansatorul dual pentru rachete AT TOW.

Asadar, ramane de vazut cand americanii vor ajunge la o concluzie pentru inlocuirea Bradley (abia prin vara lui 2021 se asteapta o clarificare a situatiei), deocamdata “batrana” MLI de pe malul Potomacului este verde si zburdalnica.

GeorgeGMT

 

Loading spinner

The post Bradley M2A4 appeared first on Romania Military.

👍 Bradley M2A4

Next
« Next
Previous
Previous »